OK, takze vyjasne.

A aby si videl, ze nie som uplny "stary....ujo", tak par postrehov:
1. strk - tento biely strk ti zacne menit farby - hneda(lebo hneda riasa), zelena(lebo zelena riasa), zltnut (lebo rybacie kakanice) a podobne. ved uvidis. tento typ pokladu skor ludia davaju do akvarii tzv. Afrik, tam kde nie je vela rastlin a ryby to neustale rozryvaju. Ale to mam len tak z internetu a pozorovani inych akvarii. Ja som pouzil v mojom akva zlte kamienky a za mesiac som vedel, ze som neurobil dobre. Ved uvidis.
2. tapeta - zbehni ho KE Hornbachu, kup samolepiacu foliu, ciernu(najuniverzalnejsia) a nalep na zadnu stenu. Da sa to aj teraz. Odpust vodu, aj 2/3 vlez za akvarko, nastriekaj cistit na okna - zena bude mat - nalep foliu (bude sa to klzat), vytlac prebytocnu vodu, orez okreje a cca tyzden sa to bude "vycernovat", miznut bublinky a machule vody. Cim budes mat teplejsiu vodu, tym rychlejsie to prejde.
3. rastliny (a svetlo) - kedze sa bude jednat o rodinne akvarko, tak prave kvoli co najjednoduchsej udrzbe by som ti poradil, aby si vysadil ovela viac stonkovych, nenarocnych rastliniek (rybicky.net). Najma rychlo rastuce. Ma to viac dovodov ale najma ten ze vytvoria optimalne prostredie pre ryby a zaroven sa to rychlo rozrastie. Okrem toho tam vidim vpravo dolu nejaku jemnu travicku (eleocharis?), toto ti zrejme tiez nepojde. Popozerej po druhoch cryptocoryne, microsorum, egeria,...
4. na ryby mas este dobry mesiac cas, tak studuj a nenechaj sa ukecat detmi. Vlastna skusenost, tak preto pisem. Viem si tam predstavit celkom velke hufy mikrorybiciek - microrasbora,... (kvoli urdzbe a rozmnozovaniu by som sa vyhol zivorodkam - gupky,...)
5. skus kuknut aj ine temy - Vase akvaria aby si videl ako napisat o tom svojom akvariu viac, potom sa nam tak pripadne bude dat lepsie pomoct.
Drz sa.