Takže sa zasa ozývam po dlhej dobe.
Od posledného príspevku sa toho veľa zmenilo. Akva som oblepil čiernou fóliou a osadil na miesto. Sedí na 2cm tvrdenom polystyréne (styrodur), boky som po zistení že 540l vody o teplote 26C dokáže špajzu s plochou cca 7m2 pekne vykúriť, obložil 2cm obyčajným polystyrénom.
Počas výletu do CZ som si behol kúpiť aj piesok s
Flexi Obklady. Kúpil som frakciu 1-2mm farba H1 cca 110kg(5 vedier zo stierky) za 100€.
Do akvária som na AkvaTera Trnava kúpil pár rastlinek, ohrievač a nejaké korene.
Bazénik som napustil a osadil som provizórne osvetlenie s 3ks 60cm T5 trubíc(zo starého akva). Riasa sa držala na ústupe rastlinky v rámci možností prosperovali a to mi na zábeh stačilo. Medzičasom ma napadlo kúpiť aspoň pre radosť nejaké Neocardinia Denticulata. tým sa darilo úspešne schovávať no ja som v opustenej detskej izbe staval zatiaľ zbraň pred ktorou sa nikde neskryjú:
S V E T L O !Do svetla som si materiál objednal s fy.
DNA. Cenovo a ochotou túto firmu velmi chválim.
Objednal som 2ks predradníkov 2x49W T5 a 10ks vodotesných patíc. Posledný predradník je v pláne časom no ten chcem regulovateľný 1-10V pre plynulé rozsvietenie a zhasnutie. Čiže v súčasnej dobe tam pečiem 4x 49W T5 840 Cool White cca 20000lm
Samozrejme veľa svetla znamená aj veľa CO2 tak som si nechal naplniť fľašu, kúpil som regulátor a postavil reaktor s kartuše na filtrovanie vody.
Tým som mal aké také technické zázemie zabezpečené a odhodlal som sa ku kúpe rastlín priamo od pána Rataja. Balík som objednal v noci z pondelka na utorok a vo štvrtok prišla stuhou previazaná škatuľka no nebola v nej Bambuľka ale 13 košíčkov krásnych rastliniek. Týmto odkazujem všetkým čo pána R hania za kvalitu rastlín, nieje to jeho vina ale vina predajcov. Rastliny boli v dokonalej kondícii a krásne zakorenené. 13 košíčkov ma vyšlo aj s poštovným 23€ čo je úplne super cena.
No samozrejme nám to zo ženou nedalo a keďže sa krevetkám darilo prežili všetky 4 rozhodli sme sa zakúpiť pár rybičiek. Takže zatiaľ mám 20ks Razbora klinovitá, 2ks nejaké bielo perleťové molly(presný názov som si nezapamätal) a až na neuverenie sa mi po 2 rokoch od bratranca vrátili 3ks SAE (10-11cm).
Foto: