I.P. Pavlov napísal:okrim3, úvaha o tom, že je treba zaplniť aj vrchnú časť akvária je správna. No nemusí to byť nevyhnutnosťou. Skús si popozerať rybky druhu boraras.
Krevetky radšej z rodu neocaridina, sú nenáročné a môžeš sa u nich mnohému priučiť
Hora napísal:Vonkajsie upravy nevadia,len vo vnutri uz nechaj tie rastliny teraz chytit
okrim3 napísal:Tak som všetko vybral a nanovo založil nové.
maros12345 napísal:Ja na tvojom mieste,,vymením všetkú vodu.(alebo 2x za sebou min. 50%) Lebo tú NO3 normálne nestiahnes a také číslo sa už asi ani rastlinám nepáči..Aj keď tu vodu vymeniš,stále to môže stúpať (NO3)a postupne sa uvoľňovať do vodného stĺpca, keďže bohvie kde ti kúsky tabliet skončili.
Zábeh nebude rýchlejší, vždy to bude cca 1 mes.,možno +- pár dní, ale to jedno,budeš musieť čakať.. Nech sa darí.
maros12345 napísal:Napísal som len ako by som to spravil ja a netvrdím, že je to správne. Ale zas načo ja mám mať pri zábehu 250,150,80mg/l,NO3 ky? A s tým vedomím, že som ju tam pridal (NO3)vo forme hnojiva? A bez problémov sa môže stále uvoľňovať ešte do vody nejaký čas.Neviem ako sa to páči rastlinám, keď tam toho majú zrazu tak veľa,a ktoré sú na novo zasadené, teda nezakorenene, ale napr.ani pri EI metóde, by si nemal prejsť na tak vysoké koncentrácie hneď, ale postupne, aby si na to zvykli.. S toho vychádzam..A bol by som na seba nasraty,keby sa to podarilo mne. Nech je zábeh ako ma byť,nie takto..
okrim3 napísal:Vďaka Vám za rady. Ráno som vymenil 50% vody a po obede keď som meral tak NO3 bolo okolo 100 a NO2 okolo 5. NO2 mi aaz tak nevadí lebo to sa odbúra baktériami.
Rastlinky mi zatiaľ rastú. Cryptocoryne affinis sa začína rozrastať. Vyhnal nové poplazy aj s lístkami tak som ich prihrnul do štrku. Aj Hygrophila corymbosa 'Stricta vyháňa nové lístky. A zdá sa mi že aj Vallisneria spiralis má nové lístky. Len ten tomu machu sa akosi nechce.
Na rybky zatiaľ ešte nemyslím. Viem že teraz sa mi zabehnutie ešte predĺži. Žiaľ chcel som ušetriť na nesprávnom mieste.No teraz to už vyzerá dobre.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.