majtan.miso napísal:Filter vyraz rovno. Uz len logika denerle, kde musis menit cele vnutro filtra je sama o sebe na hlavu
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
vincent van gogh napísal:Fotky pekné.Aj akva.Dovolím si jednu poznámku k tomu bilelmu piesku.Vo vačšine prípadouv sa chce tým niečo povedať.Niečo rozdeluje,predeluje,napodobnuje,imituje......pridáva ,uberá a podobne.Alebo je tam ten piesok len tak,samoúčelene.To sa mi zdá tento prípad.Akoby sa ti šmykla ruka a piesok omylom bác do rohu.Dalo by sa stým pohrať.
vincent van gogh napísal:Podstatné bude,ako sa chytia rastliny,rovnováha živín, CO2 a tak
Sendy napísal:Ak by ste mali nejaky návrh tak sem s ním![]()
Sendy napísal: Chcem to akvárko bez Co2,je to možne ?
vincent van gogh napísal:Sendy napísal:Sendy napísal: Chcem to akvárko bez Co2,je to možne ?
Myslíš bez pridávania plynu? Lebo bez CO2 by to bol problém...Možné to je.Ale je v tom zatial dosť neznámych,rizikových a premenných faktorov.
je to príliš čerstvé,treba pozorovať.
fazyl napísal:... kup si Easy Carbo alebo Flourish Excel. Je to tekuty uhlik a napomaha aj proti tvorbe rias, je to "nahrada" co2.
martin_s napísal:chnuro napísal:Termín "tekutý uhlík" ma začína iritovať. Hľadal som jeden martinov príspevok, kde vysveľoval, že tekutý uhlík neexistuje, ale nenašiel som ten konkrétny. V prípravkoch, ktoré tak akvaristi mylne nazývajú je glutaraldehyd.
mirova-288-litrofka-t16072.html#p300660
CO2 ale nikdy plne nenahradí.
Neviem ktory moj prispevok si mal na mysli, predpokladam ze hryzo-prerabka-54l-t15844-96.html#p297442 ale tu som poukazoval na nezmysel pojmu tekute CO2 v pripade pridavania do akva... Ale co sa tyka tekuteho (kvapalneho) uhlika tak ten existovat moze, kedze diamant sa topi pri 3550°C![]()
(grafit sublimuje pri 3652°C, cize to mas potom plynny uhlik
). Ale vratme sa k realite - naozaj by sa mal namiesto "tekuty uhlik", "tekute CO2" a podobnych zavadzajucich nezmyslov skor pouzivat "tekuty zdroj uhlika" pre GA, pripadne pouzivat chemicke (glutaraldehyd, polymer izomeru glutaraldehydu, polycycloglutaracetal...) alebo komercne nazvy pripravkov (Easy Carbo, CO2 vital atd.).
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.