Ahojte, takže opäť mám množstvo noviniek, za január som sa robote okolo chovne venoval 66 hodín plus pravidelná údržba, takže posledné tri týždne som sa doma skoro neučil a spávať som chodil len občas

ale nie, žartujem, ale musím povedať, že ma to neuveriteľne vyčerpalo.
Prvá novinka je v podobe prietokového akvária pre 20 samcov, ktoré je však obsadené zatiaľ len z polovice. Rozmery sú 101x32x22 cm, rozdelené na 2x 10 kójí plus 2 kóje na filter. Objem akvária je približne 60 litrov, pričom každá kója má objem približne 2,5 litra, čo je tak akurát. Prepážky sú robené z jemne ohybných dosiek na krájanie z Tesca, pretože v žiadnom papiernictve v Považskej Bystrici (aj keď máme cca 45 000 obyvateľov) modelárske plastové dosky nemajú, takže som sa musel uspokojiť s doskami na krájanie

, ktoré sú zasadené v obyčajných elektrikárskych lištách. 2 centimetre od spodu sú nalepené 3 cm široké pásiky sieťoviny, lebo moje bojovnice sú také šikovné, že medzera 0,4 - 0,5 cm široká medzera im nerobila žiaden problém

. Dnes som k tomu ešte dorobil stojan na osvetlenie, takže to už nemá chybu
Tu sú fotky :
Takto vyzerala príprava : celé akvárium stojí na takomto podstavci, ktorý stojí na dvoch stoloch a jednou "nohou" aj na ďalšom podstavci, ktorý je na kachliach, takže čiastočne mám aj podlahové vyhrievanie.

Takto vyzerá to akvárium nenapustené - všetky modré tienitká sú vyťahovacie, takže nie je problém ich na polhodinu denne nechať napoly vytiahnuté

Akvárium napustené a spojazdnené. HURÁ

Tu je detail na prietokový filter. Ten spodný molitan je už zabehnutý, čo by malo zábeh celého akvária výrazne urýchliť

Tu je detail nalepenej sieťky, ktorá bráni samcom vo voľnom pobehovaní medzi kójami

Ďalšia novinka je tá, že sa mi 10.1.2010 podaril prvý výter dvoch modročervených CT súrodencov od Lenky Gardianovej.
14.1.2010 sa rozpávali
25.1.2010 dostávajú zelený lesk
28.1.2010 dýchajú vzduch
1.2.2010 Takže teraz majú presne tri týždne od vyliahnutia a približne dva a pol od rozplávania a už sú veľkí okolo 1,5 cm
Celý Spawn-log nájdete tu :
http://www.splendenspower.cz/viewtopic. ... 4808#24808Tu sú rodičia :
Otec

Mama

A jedno mimino na ukážku

Posledná novinka je to, že v piatok mi konečne došli rybičky od Lenky*, za čo by som sa jej chcel ešte raz veľmi pekne poďakovať

. Sú úžasné ! Teraz už konečne môžem začať chov vo veľkom. Postupne by som chcel tie dve akváriá zmeniť na vytieračky, takže by ich malo byť dokopy päť, a dúfam, že to bude stačiť
Tu máte malú ukážku

1. kambodža HM samička, má vynikajúcich rodičov, takže ju budem krížiť asi so všetkými farbami kvôli kvalite plutví

2. sestra HM kambodže nad ňou - tiež je veľmi kvalitná, len ešte musí trošku podrásť

3. HM Red samec, výborné plutvy

4. Platina HM samička, musí ešte tak zo dva týždne podrásť

5. Celofán HM samec, urobí D, ale momentálne sa nechcel fotiť

6. žltá Koňak HM samička, ktorú som si požičal od jednej mojej známej chovateľky, aby som ju mohol spáriť s mojim žltým samcom. Pri dopade svetla zhora má fialový lesk, ktorý ale inak nevidno

A nakoniec jedna veľmi smutná novnika - z neznámych dôvodov mi zo dňa na deň zomrel môj modrý HM samček, ešte deň predtým bol čulý a žral a potom bolo ráno po ňom, vôbec neviem, čo sa mu mohlo stať. Tak nech mu je voda ľahká.
Nakoniec vás chcem všetkých povzbudiť k vytrvalosti pri chove a šľachtení, lebo čas je najlepší priateľ trpezlivých. Prajem vám všetko dobré

Michal