od globalradar » 19 Júl 2018 02:44 am
Predstavujem vam prve zo svojich akvarii. Takto funguje priblizne 5 mesiacov. Bolo presunute z akvaria klasickeho tvaru - to bolo 50 litrove. Vzhladom k osadke, ktora zije v plytkych vodach som si nechal urobit akvarium specifickych rozmerov 45x45x22 cm (vyska je 22) - co robi cca 45 litrov - je tak nizke s velkou plochou dna.
Filtrujem vnutornym filtrom (vykon 350l/h), mam neustale pripravene vacsie mnozstvo odstatej vody a tak sa meni 10% 2x tyzdenne.
Rastlinstvo: zatial je tam 3 x Echinodorus, ktory mi bol predany ako "amazonicus", ale myslim, ze amazonicus to nie je (nicmenej, rastie pekne). Rastliny sa este budu pridavat, nemohol som prelozit z predchodcu tohto akvaria, kedze tie boli dost vysoke.
Osadka:
Mikrogeophagus ramirezi - 1 x M, 3 x F - Druha varka - prvi (v rovnakom pomere teda jeden samcek, dve samicky) sa mi dozili od 2,5 do 3 rokov (so 4-mi uspesnymi odchovmi a par obdarovanymi ludmi) tak dufam, ze to s tymito bude podobne (samcek je z mojho odchovu, samicky su kupene). Samcek je stary 6 mesiacov, samicky som kupoval pred 2 mesiacmi, mali by byt priblizne rovnako stare.
Corydoras aeneus (cierna forma) 6x
Corydoras paleatus 6x
Co sa tyka panciernickov, rad by som casom zohnal nejakych priamo z oblasti, kde sa vyskytuju Ramirezky, tychto by som potom presunul do inych nadrzi, ale zatial aspon tak. Ti cierny aspon vyzeraju podobne ako cierna forma Corydoras venezuelanus, ti sa vsak zial nedovazaju.
Jo a je tam jeden malicky ancistrus, ktory ale pojde prec ked sa zabehne jedno akvarium, ktore pripravujem pre jednu kamaratku.
- Prílohy
-