Moje 112L spoločenské akvárium



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 16:31 pm

Tááákže pôjdem asi do Eheim-u 2215 lenže nechápem jednu vec na tejto stránke.http://www..akvariumonline.sk/eheim-clas ... html...prečo je napísané "OBSAHUJE FILTRAČNÉ VLOŽKY A DVOJKOHÚTY" keď ďalej v texte je napísané "BEZ FILTRAČNÝCH VLOŽIEK!!" ?? hm teraz jako nechápem ktorý z nich mám objednať..
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Reklama

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Maranella » 19 Sep 2013 16:36 pm

Obrázok používateľa
Maranella
 
Príspevky: 340
Založený: 20 Okt 2012 14:05 pm
Bydlisko: Bratislava II

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Milan666 » 19 Sep 2013 17:25 pm

Majklooo, to je s filtračnými médiami, bez stojí podstatne menej. Na tých filtroch je nevýhoda to, že musíš vždy odpojiť hadicu ak chceš filter preniesť trebars do kúpeľne na očistu, alebo odniesť celú nasavaciu hadicu. Vyriešil by to ventil s rýchlospojkou a to si pozisťuj
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 19:14 pm

Maranela ďakujem len vieš chcel som hneď aj štrk do akva objednať lenže na tejto stránke nič také nemá..
Milan no šak tam sú dvojkohúty..či to je niečo iné?..
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Milan666 » 19 Sep 2013 20:46 pm

Tak verím, že sú to ony
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 20:49 pm

len mi nejde do hlavy že tam nemá v e-obchode normálny kremičitý štrk 1-3mm..asi mu idem napísať či sa nedá nejako zohnať a cez neho objednať :)
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod noiseless » 19 Sep 2013 20:50 pm

ten link co si tu hodil, z .akvariumonline, pravdepodobne tam budes mat len molitan na predfilter a tu poslednu vlozku tej filt. vaty ... substrat pro ani tie plastove valceky to asi obsahovat nebude, aspon ja somt ot ak pochopil z toho co je tam napisane ...
tento http://www..akvariumonline.sk/eheim-clas ... ilter.html je aj so vsetkymi mediami :pivo:
Obrázok používateľa
noiseless
 
Príspevky: 887
Obrázky: 85
Založený: 27 Júl 2010 13:20 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 20:55 pm

aha tak potom ani ten čo mi sem hodil maranela neni s mediami..kks šak jak u maďarov to majú..
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Milan666 » 19 Sep 2013 20:57 pm

Netreba robiť vedu, stačí im zaslať e-mail, oni zavolajú. S nimi je výborná komunikácia
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 21:02 pm

šak jasné už som kontaktoval :) no a milane ešte by som potreboval poradit ohladne svetla rozhodujem sa medzi 2x39w T5 alebo 3x39w T5..lenže podla mňa 2x je málo a 3x je vela kedže nad CO2 moc neuvažujem max budem dávať hnojivo do dna a PMDD..
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:03 pm

Matko, tu mas filter, zakladny komplet .
Chyba tam akurat efi substrat. Co neni az take dolezite.
napchas tam molitan a mas po probleme.
No ked zavolas na predajnu. Radi ta usmernia ako co to dat dohromady, aby si nebol s toho madar. :-)
Pristup k klientov maju uplne v pohode.

Kód: Vybrať všetko
http://www.akvaprodukt.sk/akva/index.php?main_page=product_info&cPath=17_26_710_27_30&products_id=44&zenid=83hlilhe9pi8a161soous851d1
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod noiseless » 19 Sep 2013 21:04 pm

daj tam tri, jednu mozes stále odstavit, ked ju budes potrebovat tak ju spustis .. stale je lepsie mat viac ako malo ... :pivo:
Obrázok používateľa
noiseless
 
Príspevky: 887
Obrázky: 85
Založený: 27 Júl 2010 13:20 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:09 pm

Staci ti 2x39 ked to zratas, tak ti vychadza priblizne 0,7 W/L co je aj tak uz na high-tech akva.
Cize asi budes musiet dodavat CO2 pre rastlinky aspon s burciaku co neni nic komplikovane.
Ale to ukaze sa vsetko casom. Idealne by bolo ak by si to zrobil tak, aby sa kazda trubica solo zapinala.
Tym padom budes mat aspon s casti vykon svetla pod kontrolou.
Ja som to u seba nespravil a tak trosku aj lutujem, obcas sa to prida.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 21:10 pm

Dzumigar ďakujem uf odlahlo mi :) :) a molitan tam má ísť origoš kruhový alebo stačí aj nejaký iný podla seba kúpiť? aby som objednal naraz..Noiseless no to ma tiež napadlo :) a asi to aj tak urobím :)
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:11 pm

No a uz mas rozne nazory. A teraz si vyber a pouvazuj ako ho budes prevadzkovat. :-)
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 21:14 pm

No to bude ešte kopec srandy :) dokial prídem na to že ako čo vychytať aby všetko klapalo ako má a niečo nepokaziť :) a ak pokaziť tak aby to šlo opraviť :) a ozaj vo výbave toho filtra je aj rozstrekovacia rampa a aj tá triska? lebo rampu asi nebudem potrebovať kedže akvarium má šírku 30cm a tá rampa má asi viac a dlžku má 120 a aby to dobre cirkulovalo tam hodím asi trisku..či? iný názor? :)
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:17 pm

Staci aky si kupis molitanove kocky a s toho narezes aky budes potrebovat.
Mozes aj narezat male kocky a tie tam nasukat, ktore potom oddelis tym origo filtracnymi vlozkami.
Je s tym menej prace a zaroven usetris aj molitan. :-)
Idealne je dat dole na pritok hrubi a od polovicky jemnesi.
Nezabudni hlavne kupit molitan pre akvarijnu techniku, nie obycajny.
Mavaju to skoro v kazdej predajni. Pouziva sa tiez aj na filtracne hlavy.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Majklooo » 19 Sep 2013 21:20 pm

taký mám doma vo filtri tak ten tam dám hneď aj s baktériami nech sa začnú usídlovať v novom domove :) a ak bude málo niečo dokúpim či tie gulôčky alebo molitan to uvidiim :)
Obrázok používateľa
Majklooo
 
Príspevky: 797
Obrázky: 14
Založený: 01 Feb 2012 18:47 pm
Bydlisko: Trenčín/Tr.Jastrabie

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:21 pm

Rampa je s plastu, neni ju problem skratit, popripade prevrtat dierky, aby mal dostatocny vytok a nic ho nebrzdilo.
Hlavne ju daj na uzsiu stranu akvaria, aby pozdlz celeho akvaria dobre premiesavalo vodu.
Hlavne ked ho prvykrat zapnes tak sa nezlakni ako bude rychlo hnat vodu. Zbytocne ho neskrt nechaj ho na plno, nech dobre premiesava vodu a zaroven filtruje. Rastlinky v ceste prudu vytvoria dostatocny odpor.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod noiseless » 19 Sep 2013 21:22 pm

ak mas ist do toho eheimu, uz by som investoval do origo eheim substrat pro, s molitanom nikdy nedosiahnes tak kvalitnu biologicku filtraciu ... a tie vlozky ktore su v tom baleni za 99€ ti stacit nebudu ...
zober tu verziu za 130€ a mas postarane, dvojkohuty a origo filtracne vlozky, cize sa nemusis starat uz o nic ...
rampa v baleni nie je, je tam nasavacia a vystrekovacia trubica ...
Obrázok používateľa
noiseless
 
Príspevky: 887
Obrázky: 85
Založený: 27 Júl 2010 13:20 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:23 pm

Majklooo napísal:taký mám doma vo filtri tak ten tam dám hneď aj s baktériami nech sa začnú usídlovať v novom domove :) a ak bude málo niečo dokúpim či tie gulôčky alebo molitan to uvidiim :)


Vidim, ze uz zacinas uvazovat ako akvarista. :-) :shock: :pivo:
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Viktor » 19 Sep 2013 21:24 pm

Ahoj.
Co sa tyka svetla, tak ak nechces pouzivat CO2, tak Ti staci 2x39W T5. Ja mam 3x39W T5 na 180l (100x45x40) pouzivam CO2. Je to dost svetla.
Ale su tu iny experti na osvetlenie. :D
Naposledy upravil Viktor dňa 19 Sep 2013 21:25 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod noiseless » 19 Sep 2013 21:24 pm

a ešte jedna vec
Kód: Vybrať všetko
http://www..akvariumonline.sk/eheim-ecco-pro-filter/1502-eheim-ecco-pro-300.html

za cenu 99€ más kvalitný filter so vsetkym ... aj filtracne hmoty, proste uplne vsetko, len zapojis a ides .. a k tomu, myslim ze je aj jednoduchsi na udrzbu ...
Obrázok používateľa
noiseless
 
Príspevky: 887
Obrázky: 85
Založený: 27 Júl 2010 13:20 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Moje 112L spoločenské akvárium

Odoslaťod Dzumigar » 19 Sep 2013 21:25 pm

noiseless napísal:ak mas ist do toho eheimu, uz by som investoval do origo eheim substrat pro, s molitanom nikdy nedosiahnes tak kvalitnu biologicku filtraciu ... a tie vlozky ktore su v tom baleni za 99€ ti stacit nebudu ...
zober tu verziu za 130€ a mas postarane, dvojkohuty a origo filtracne vlozky, cize sa nemusis starat uz o nic ...
rampa v baleni nie je, je tam nasavacia a vystrekovacia trubica ...


Ak je to tak, tak ma uplnu pravdu. Rampa to je len detail.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.