vincent van gogh napísal:Loki12 : Ja si zas myslím, že akvarista(všeobecne) - ak má neodolatelnú túžbu ísť do CO2 setu- tak prečo nie? Urobil som to tak ja , urobilo to a urobí ešte kvantum iných, a to bez preukazu skuseneho akvaristu.
Ved aj ja som to urobil. Ako som spominal - od kvasnic, tibi, bio, jednorazovaCO2, 2kg flasa,... uz mi chýba asi len ten divny hribik s tou zvlaštnou naplnou.
Jasne ak niekto chce, a ma na to, tak nech to urobi. Podla mna sa vsak CO2 precenuje a najma "omladina" ma zvlastnu predstavu, ze CO2=nádherné akvarium za minimum námahy. A na toto je forum, rozsirovat rozhlad, dostat viac vstupov. Moj nazor, tvoj nazor, jeho nazor. A v tom je ta krasa. Za mna poviem, CO2 je ako droga - tajomna, financne narocnejsia a potom sa tažko od nej odchadza - myslienky na CO2 alebo aj samotneho CO2 (aj ked vela z akvaristou to jednoducho vypne a hotovo)
vincent van gogh napísal:(rovnako ako som si spravil 16-litrové mini a to o preukaze skuseneho akvaristu..... ani len 2. stupna - nemôže byť ani reč.)
Vincent, Vincent... skromnost je sice cnost, ale uz sme ti to tu hovorili niekolkokrat, ze ty ty uz v tomto pripade sa na skomnost uz netvar.

My co pozname tvoje pociny vieme ze: A/ uz nie si ani len priemerny akvarista B/ sice nevies co robis, ale vzdy ti to vyjde.

vincent van gogh napísal:Že to skončí všelijako.....no jasnééé. Kludne aj totálnym krachom.To je iná vec. Ale sú to nenahraditelné skúsenosti pri pozorovaní vlastného akvária. A osobná empíria, to je -podla môjho názoru - to najlepšie. Často krát lepšie ako čítať internetovú diskusiu.
Lenže načo je forum a pytanie si rady, ak aj tak človek urobí hlupost, lebo vlastná empíria? Ja stale tvrdim - mudry sa uci na cudzich chybach, hlupy na vlastnych. (pozor na slovo učí, učenie je zložity proces a nie ako v Matrixe - "I know kung-fu!")
vincent van gogh napísal:Myslím to všeobecne. Akvarium ,ako má užívatel akvarko166 by sa zaobišlo kludne aj bez CO2 setu.
Ak myslis akvarko 60x30x30, ak myslis setup rastlin,... v tom pripade suhlasim. Zial pri tom 2x24W a urdžateľnosti sa CO2 nevyhne ale este musi nastaviť aj hnojenie.
btw: na zaver dám jednu myslienku, basnickú otazku. Mam jednu 4L flasu na parapete - žiaden filter, žiadne umele osvetlenie, žiadne umele CO2,... nič len flasa - zbytky microsoria, zbytky fissidensu, zbytky anubiasov, zbytky lemny, zbytky java, a par slimakov.... od leta prilievam len vodu, nevytvara sa mastna hladina, rastliny rastu, voda nesmrdi, žiadne vodné organizmy... len to nema estetiku. Ako je to možné? (kto vie odpoved uz nie je akvarista zaciatocnik, nie Vincent ty uz nie si

)