Rozmery akvária : 60x30x34 kúpené ako set( všetko čo bolo v sete je preč)
Filtrácia: Eheim ecco pro 200 / 2034
Substrát: Tropica Plant Substrate
Dno:Dennerle štrk 07-1.2mm biely a čierny
CO2: tlaková flaša 1.5 kg - zapínanie 1/2 hodiny pred svetlom a vypínanie 1/2 hod po svetle(elektromag.ventil)
Osvetlenie: vlastnej výroby(el. predradníky) 2x18w T8 a 1x15W T8 - od 8:00 do 10:00 a od 12:00 do 18:00( nie vždy svietim plných 51w( všetky trubice)
Flora: Tropica - 1-2-GROW - Eleocharis sp. 'Mini', - Pogostemon erectus, Alternanthera reineckii, Fontinalis antipyretica "Willow moss"
Fauna: Krevetka červená var. Red cherry.
No a teraz krátko k mojej krátkej akva kariérie a prečo tretí pokus: Cca pred 4 rokmi som si kúpil spomínaný set akvária, kvôli prezimovaniu dvoch závojnatiek, ktoré mám v jazierku. Samozrejme to obnášalo všetky začiatočnícke chyby o ktorých je tu toho popísaného(vtedy som ešte o stránke akva.sk nechyroval). Nakúpil som samozrejme rybky, rastliny a "akvaristický štrk"-takú čierno-bielu drť kamienkov s ostrými hranami. No a začali problémy - veľa rýbiek(nevhodne kombinovaných) a slabý filter(nestíhal), žiadny substrát a úplne nevhodné dno-rastliny išli do "kytek". Mojím prvým krokom bolo zakúpenie väčšieho, externého filtra síce stíhal ale stále bolo problémom dno a rybky. Po začatí študovania na nete som sa rozhodol o svoj druhý pokus. Medzitým som zistil, že závojnatky v pohode prezimujú v jazierku. Väčšinu ostatných rybiek som rozdal okrem prísavníkov-Ancistrusov.
Moj druhý pokus bol : dno Tetra Plant Complete Substrate , nato JBL manado, osvetlenie bolo stále T8 15w v kryte a už kúpený filter Eheim ecco pro 200 . Rybky len neonky a prísavníky z predchádzajúceho akva. Rastliny eleocharis parvula od tropicy lebo sa mi páčila(mal som málo svetla ako sa ukázalo), Samozrejme rybky som dal do akva až po zabehnutí. Problémom bolo : Prísavníky doslova rozrývali Manado až k substrátu (nepomohla ani sieťka proti hmyzu , ktorú som tam dal dodatočne a okrem toho že esteticky to vyzeralo hrozne prísavníky našli slabé miesta). eleocharis parvula ledva prežívala a v akva sa mi z rastlín čo som zakúpil v akvaristike premnožili slimáky - strašne. Po nejakej dobe som rozdal prísavníky a neónky. A prerobil akva na tretí pokus - tak ako je popísaný hore (dokúpený CO2 set a dorobené osvetlenie spolu 51W). Tolko v krátkosti k mojej "akva kariére". Môžete ma tu pranierovať, ale mohol som toto prezentovať ako môj prvý pokus a počúvať ako to nie je zlé na prvý pokus, ale nedalo sa mi. Pôvodne som kúpil akva na prezimovanie závojnatiek..