no konecne aj nejaky iny ton ako vzdy len ze som ja za debila, ano fotku dam nieje problem, ja neznasam ked zo mna niekto robi debila, jak keby som o akvarkach nic nevedel viem, ale na prerybnenie cely zivot kaslem, proste ja som taky, ako ja nevravim ze sa tam nemaju kde pohnut, ale sak priestoru je tam dost a bez tak ich tak maju v obchodoch, dokonca aj horsie nez ja , nevravim o vianocnych kaproch ale proste je ich vela , alebo v mori huf 1000 sardiniek je na kope pritom ma k dispozicii cele more, dobre scetna uvaha ale ja neviem ked je kvalita vody ok tak to nieje az taky problem, dam tu komplet vsetky fotky verzii akvariek ktore som mal od roku 2008 ale obrazky mi tu nejde pridat cize ich hodim cez odkazy

cca aktualna fotka akvaria teraz pridane rastliny , trubica 865 .

to iste len iny uhol

zaciatok mojej akvaristiky cca rok 2008 , zlate rybky na zaciatok stacia filtracia za 5 korun toto by som uz nedal nikdy trebalo to cistit inak to cerpadlo malo tendenciu vtahovat tu spongiu du do tej rurky ked sa to dlksie necistilo , filter bol robeny home made pomocou sekundoveho lepidla nejakych rurok a podobne je to len vylepsena verzia bublifuku s nejakym cerpadlom uz nepametam presne.Ako prislo tak aj odislo v jeden den som sa zobudil vyrazene poistky v celom dome a rybky po smrti ( voda sa dostala do ohrievaca a bolo vymalovane )

prerabka akvaria + novy ohrievac + novy filter zavesny aqua clear 50 ( mam ho este doma keby niekto chcel ) presiel som na zivorodky pekne sa kotilo rastlo umieralo tak 10 -15 generacii som vychoval potom to zacalo degenerovat ale bolo to velmi zaujmave

to iste akvarko co vysie o par mesiacov neskorej ked rastliny rastli a tak vsetko islo ako malo

tie dva su to iste len iny uhol

hold zivorodky omrzeli pre ich kratku zivotnost a obmedzeny genofond, cize dalsia prerabka celeho akvarka, nahodil som skalarov ( dnes ziju dva s tych 4 , jeden dostal vodnatielku a jeden prestal jest a chudol az kym bol tenky ako list papiera neviem preco ) s tych mreniek sirokoplutvych zije uz posledna uz ma cez 4 roky

detail skalare ktore som vtedy mal
ako vidite vecsinu casu som mal viac nez 4 odporucane rybicky a slo to a ties som precital kopec clankov a kopec kniziek ohladom behu akvaria, cize niesom uplny amater, len som chcel ukazat svoje akvarko ale ake naklady som tu dostaval, sa mi moc nepaci , su aj horsi akvaristi ako ja . Momentalne idem vyfrezovat po celej dlzke rozstrekovacej rampy 3 mm drazku, kedze tie dierky su moc male a podla mna obmedzuju prietok vody s toho filtra ( verim ze za to dostanem co proto ,ze zase spekulujem ale je mi to uz fuk ) hodnoty sa drzia rybicky sa bavia , ked tie guramy podrastu do vtedy zrejme niektory dôchodcovia z akvaria opustia moje akvarium starobou cize to nechavam tak, mrenky maju uz cez 4 roky a tolko sa aj podla papierov dozivaju nechcem sa ich zbavit .
skus si predstavit ze by si mal cely zivot stravit v miestnosti o velkosti beznej kupelne v byte...asi tak sa tam citia tvoje ryby.
skorej si to predstavujem ako 20 ludi v telocvicni a to nieje az take zle ci maju aj rybicky ponorkovu chorobu na ostatne rybicky ? neviem psychologiu rybiciek som este nestudoval