Ok tak prikladam fotky , akvaristom som od roku 2003 a nikdy som poucky v knihach nebral vazne vzdy som skusal kam az mozem zajst a mal som aj ovela viac ryb v akvariu a az od poctu tak 40 ryb / 85 L zacinaju kapat dovtedy sa to celkom da zvladnut len treba extremne casto menit vodu to vam tu ani nejdem vraviet bo uz teraz sa vam vlasy dupkom stavaju

momentalne mam 22 rybiciek +2 susedove mrenky zralocie mal nejake problemy s akvariom tak mu ich strazim kym sa mu jeho zabehne . Akvarko v stave v akom ho mam teraz tj od poslednej prerabky je to cca 5 rokov a mrenky odessky sa dozivaju tak 2 roky ja som ich mal 3 roky a este stale ziju 3 ( mal som ich 6 ) k ostatnym sa nebudem vyjadrovat su dlhoveke ale uplny extrem je mrenka sirokoplutva tu mam od toho roku 2008 tj ryba ma uz 5 rokov a mala by sa dozit ties 2 - 3 roky
Hodnoty merane dneska : dkh 5 , ph 7,0 , obsah CO2 podla tielmanovej tabulky je 15 mg/l cize dodavanie CO2 nepotrebujem
obsah NH3 - 0 mg/l
obsah NO2- 0 mg/l
obsah -NO3 - 20 mg/l ties nie moc extra skodliva koncetracia a aj rastliny predsa nieco potrebuju mal som uz aj 50 a bolo v poriadku , vodu menim kazde 2 tyzdne a vystupna voda ma cca rovnake parametre ako teraz , parametre sa menia vecsinou len vtedy ked ostriham rastliny a nejake dam susedovi . V pripade ze je akvarium totalne az po hladinu zarastene mam obsah NO3 - 0- 5 mg/l a obsah CO2 mam okolo 10 mg/l a ph sa mierne zdvihne . Momentalne sa sustredujem na pmdd po precitani urcitych clankov tomu chcem dat sancu v ramci odstranenia tej ruduchy , SAE zerie ruduchu bez problemov mozem aj natocit video a samozrejme to je bez hladovania proste sae odmieta potravu ktorou krmim rybicky maximalne tak troska pozeru a vzhladom na to ze krmim raz denne tak pocas celeho dna sa krmia ruduchou ak to tak pojde dalej tak sa vykaslem na riesenie priciny ked dosledky budu lahko riesitelne .
s bleskom :

bez blesku :

lava strana :

stred akvaria - kryptokoryna konkretne jej listove rapiky su porastene ruduchou na pravo je cabomba ties bola cela cierna odkedy mam sae uz je cista zelena

detail hydrofila a egeria densa ( stred akva) :

cele akvarium z boku

test NO3 :

ked chcete ine casti akvaria nieje problem vsetko nafotim na poziadenie sem hodim fotky robene 21.11.2012 19:47