M.i.s.o napísal:to svetlo tipujem Blau 18W
chnuro napísal:Pasikove testy nie su nic moc, vacsina ludi preferuje kvapkacie od Sera, JBL, Tetra. Na fore je to tu uz x-krat popisane. Ak ti testy ukazali NO2=0, tak este moze byt vsetko vo forme amoniaku a kolobeh dusíka sa este ani nezacal, alebo ten test nefunguje (pozri dobu expiracie). Ja dam pol akvaria a rybyicky k tomu, ze tam mas vela dusikatych latok v akvariu. Inak by ti ryby tak nekapali.
GH, KH stiahnes iba destilovanou vodou, reveznou osmózou, alebo demineralizačnou kolónou. Zatiaľ sa tým netráp a čítaj to, čo si tu dostal.
Svetlo z miestnosti sa pre akvárium ani počítať nedá. Uz z fotky a tieňov na nej tam je podla mna malo svetla. Nevyhovujuca intenzita sa neda dohnať dlzkou osvetlenia. Skratka budes potrebovat este jednu taku lampu. Okrem jemnejšieho štrku, hrubšej vrstvy dna, vykonnejšej filtracie, vypnutia vzduchovača, pridania rastlin, vyhnojenia dna,.... To su tiez dovody, preco ti hned v prvom prispevku bolo povedané "celé zle". Ja som si mimochodom povedal to iste, ked som cital prvy prispevok tento temy.
Naozaj by bolo najlepšie začať úplne odznova a bez rýb.
Luker13 napísal:tych 10 litrov co si vymenil bolo malo...idealne by bolo polovicu a viac. Tie veci na upravu vody su zbytocne, staci nechad vodu cez noc odstat.
Ak som dobre pochopil, tak vzduchovanie si na noc vypal? to si potom spravil presny opak. ked zhasnes svetlo pusti vzduchovanie a naopak.
Ak by si spravil vsetko ako treba, tak ti neuhyne tolko ryb, mozno by to predychali vsetky. Ked niekto napise vymen polovicu nadrze, tak to sprav a nie len 10 litrov.
k tomu zradlu.... ryby bez krmenia preziju aj viac dni, mozno su len z obchodu vyhladovane.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.