Giftzahn napísal:@Helion: njn, s tou pracou to neprehanaj ... od tej kapu aj kone .... cize ziadne stresy ... usilovne studuj ....
Keby to tak šlo.
Dovolenka = byť na telefóne a mať 15 hovorov denne a odpracovať pri počítači aspoň 4 - 5 hodin denne.

Giftzahn napísal:@Helion: njn, s tou pracou to neprehanaj ... od tej kapu aj kone .... cize ziadne stresy ... usilovne studuj ....
chnuro napísal:Martin ti v podstate povedal, ze si sa vobec nepoucil a ja suhlasim.
Spravil si nasledovné chyby:
1. Doverujes testom, pred ktorymi som ta varoval.
2. Cital si na fore nieco o zabehu ale pravdepodobne si si vytriedil informacie, ktore vyhovovali tebe. Na internene sa najde strasne kvantum nezmyslov. Musis vediet posudzovat dovezyhodnost informacie a na toto je dobre uz nieco vediet. Preto som ta varoval pred fórom.
3. Výmena 10L vody? V tvojej situacii to nic nie je. Mas menit 50% DENNE!!!, ked si dal take kvantum ryb do nezabehnuteho akvaria.
4. Spoliehal si sa na zazračne vodičky, ktore ti maju pomoct, prip. posobit ako prevencia. Ovela vacsi efekt ma vymena vacsieho objemu vody.
5. Okrem vypnutia vzduchovania si mal dvihnut vyssie filter, aby si zabezpečil prekysličovanie, ale nemyslim, že tie ryby sa udusili. Oni sa predpokladám otrávili dusíkatími látkami (opäť testovacie pasiky su nedoveryhodne a asi by si nameral celkom dost testom NH4, ktory na tom pasiku nie je).
6. Vypustil si cele akvarium a zacat znova? To znamena znicenie vacsiny uzitocnych bakterii v akvariu/dne. Je to uplny restart a zabeh zacina odznova. Ryby uz s aj tak oslabenou imunitou si to musia potom preskakat/preplavat cele znova... a niektore ani nedoplavu. Zdochol ti výber tých náročnejších živočíchov. O vhodných živočíchoch pre začiatočníka som ti tu už asi písal, tak nie že ťa napadne dokúpiť zasa tie isté ryby. Nedokupuj NIČ!
Odpovedz si sam pre seba, či si prave toto nezanedbal a či by nebolo lepšie tie rybky darovať niekomu na burze, lebo úhyny pravdepodobne ešte neskončili. Potom môžeš poučený začať úplne od začiatku tak, ako sa to má.
M.i.s.o napísal:Si si isty ze ta voda je chlorovana? odkial si? ja menim vodu priamo z vodovoodu (50%) a nikdy som s chlorom problem nemal a ziadne pripravky na upravu nepouzivam. Teraz pokial to nezaloziz znova a mas tam uz ryby men 30-40% vody denne a vzduchovanie pustaj na noc. Najblizsiu vymenu sprav ale velku (70%) a potom tych 30-40%. Filter bezi nonstop?
Sunkafit napísal:ked nevieš v Nitre kupiť veci do akva je to dosť choré
Helion napísal:Menil som len 10 litrov, lebo dusik bol ok. Tak či tak aj keď ma voda dobre parametre mam meniť tretinu vody???
Helion napísal:A search v phpBB nehladá moc kvalitne.
Neviem komu co zdochlo v NR okrem toho ze tebe zdochynaju ryby a ak s tym nic neurobis budu zdochynat dalej... V NR nezozenies poriadne rastliny? Ani bezne? NEVERIM. Ak sa ti uz nechce chodit po obchodoch, tak co tak skusit http://www.burza.akva.sk a zohnat si rastliny priamo od akvaristov?Helion napísal:Už nechcem nič dokupovať, len rastliny by sa mi ešte hodili nejaké, ale neviem odkiaľ ich zohnať, lebo tu v Nitre zdochol pes.
Helion napísal:Čítal som tu na fóre, že poniektorý to vobec nerešpektujú čo sa týka zábehu, napustia to a akvárko ako tak frčí a zabehne sa.
martin_s napísal:...Helion napísal:Čítal som tu na fóre, že poniektorý to vobec nerešpektujú čo sa týka zábehu, napustia to a akvárko ako tak frčí a zabehne sa.
K takemuto postupu aby sa zaobysiel bez katastrof treba jednu vec ktoru ty nemas - skusenosti... Ak uz nemas vlastne tak je treba vychadzat zo skusenosti inych a riadit sa tym co ti radia... Na urcite "experimenty" je priestor az ked tie skusenosti budes mat vlastne (spolu s vedomostami o tom co a ako v akvariu funguje a preco to tak funguje)...
Helion napísal:Včera som kúpil rastlinku cabomba caroliniana
Prišiel som domov, rozbalil som jej bal a nemalo to žiadne korene, len napichané odrezky vo vate.
martin_s napísal:...
Chnuro to trochu s tymi vymenami prehnal. Staci teraz vymenit cca 50% a potom obden 30% (v podstate zalezi aj na teplote vody aku mas v akvariu, kedze pri vyssej teplote prebiehaju rozkladne procesy rychlejsie a je vo vode aj menej rozpusteneho kyslika a teraz sa chystaju zase vyssie teploty vonku)...
Pravidlá diskusie napísal:9. Skôr než položím novú otázku sa vždy pokúsim nájsť odpoveď v skôr rozdiskutovaných témach. Aj tvoj čas je vzácny tak prečo nútiť ostatných aby svojím časom plytvali?
Helion napísal:Sunkafit napísal:ked nevieš v Nitre kupiť veci do akva je to dosť choré
Keby si videl v akom stave sú poniektoré rastliny, tak by si ich ani koze nedal zožrať. A pýtajú za to desné prachy.
Čo sa týka rýb, v jednom shope ich bežne predávajú a vobec ich netankuje ze im v nadrzi plavajú zdochliny.
Helion napísal:Je lepie si akvarko skladat, alebo kupit hotovy set?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.