Moje akvarium /rybka



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 31 Okt 2005 18:56 pm

A tych 0.8 - 1 watt dosiahnem len dvoma ziarivkami, vsak?
Brutus som nevedela co je, ale uz som si precitala (aj ze ho pouzivas a nemas dovod menit :D), takze by som to mohla skusit. A dostat ho bezne v obchodoch alebo sa da len objednat?
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Reklama

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod Kubo » 01 Nov 2005 14:32 pm

rybka napísal:A tych 0.8 - 1 watt dosiahnem len dvoma ziarivkami, vsak?
Brutus som nevedela co je, ale uz som si precitala (aj ze ho pouzivas a nemas dovod menit :D), takze by som to mohla skusit. A dostat ho bezne v obchodoch alebo sa da len objednat?

Brutus dostat bezne aspon u nas v KE urcite.No ale poviem ti jedno ze male balenia su dost nevyhodne.100ml stoji cca 80sk,500ml za cca 250sk a 2L co je najviac vyhodne je za cca 550sk.Ja mam to 2L balenia lebo pre mna je to velmi vyhodne kedze mam velke akvarium.Keby si ho kupila ty to 2L balenie tak by si mala pokoj minimalne na 1,5roka.Je to uz na tebe ake balenie si kupis skus najprv male balenie na skusku a ked ti bude vyhovovat kupil by som nejake vecsie balenie.Na dvojlitrovom baleni by si usetrila 1000sk urcite. :roll: :D No ale uz dost hluposti nebudem ti tlacit kaleraby do hlavy :lol:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 01 Nov 2005 22:53 pm

Aha, takze u nas v ke bezne, to je super, lebo aj ja som z ke :D . Takze mi mozes napisat aj kde presne ho maju. V kazdej akvaristike? A to by som mala asi najprv ho tam davat nejaky cas, a az potom zasadit tie narocnejsie ratlinky, ze?
A este k tomu svetlu mi povedz, lebo vidim ze sa v tom vyznas :roll: , ze tych 0.8 - 1 watt dosiahnem len dvoma ziarivkami? Vdaka
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod Kubo » 02 Nov 2005 09:13 am

rybka napísal:Aha, takze u nas v ke bezne, to je super, lebo aj ja som z ke :D . Takze mi mozes napisat aj kde presne ho maju. V kazdej akvaristike? A to by som mala asi najprv ho tam davat nejaky cas, a az potom zasadit tie narocnejsie ratlinky, ze?
A este k tomu svetlu mi povedz, lebo vidim ze sa v tom vyznas :roll: , ze tych 0.8 - 1 watt dosiahnem len dvoma ziarivkami? Vdaka

Ty si z KE?No vidis to je super.Brutus dostat hlavne na Namesti osloboditelov v Zlatom dvore :wink: Narocnejsie rastlinky mozes dat hned ked budes mat silnejsie osvetlenie.Nad akva daj 2x18watt a dosiahnes to o com pisem(v pohode by stacilo aj 2x15 len neviem ci take trubice maju).Chcelo by to aj bohate dno ak ho nemas cize napr. kupit Bivoj a nastrkat ho do dna.Potom uz iba mat test na Fe napr.Ferrin ak ho nemas a udrziavat Brutusom na 0,3 a dost dolezite je aj dodavat Co2 v primeranom mnozstve aby tie narocne rastlinky boli zdrave a pekne. :wink: :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 02 Nov 2005 18:14 pm

OK, namestie poznam, je to tam pekne :) (najma to obrovske akva pri vstupe).
Ach, test Fe a CO2, to ma dost odradza :(
Bez toho by to neslo? Ci to by nemalo zmysel?
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod Kubo » 02 Nov 2005 18:23 pm

rybka napísal:OK, namestie poznam, je to tam pekne :) (najma to obrovske akva pri vstupe).
Ach, test Fe a CO2, to ma dost odradza :(
Bez toho by to neslo? Ci to by nemalo zmysel?

Fe test stoji cca 60-70sk a mas ho dasa povedat na rok urcite netreba merat vzdy staci vtedy ked vidis ze rastlinkam sa nedari a vtedy ti vydrzi aj viac ako rok.Co2 asi budes potrebovat pre narocne rastlinky je to dost potrebne a bez toho sa im velmi darit nebude aj ked poznam paro vynimiek.Je to vsetko na tebe vyskusat mozes mozno ze sa bude rastlinkam darit aj bez Co2. :wink: Pocuj a kedze si z KE na stretka si pozvana aj ty tam sa tiez dost toho dozvedies a je to lepsie ako si tu vypisovat po zopar vetach. :D :wink:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 02 Nov 2005 18:33 pm

... Co2 asi budes potrebovat pre narocne rastlinky je to dost potrebne a bez toho sa im velmi darit nebude aj ked poznam paro vynimiek.Je to vsetko na tebe vyskusat mozes mozno ze sa bude rastlinkam darit aj bez Co2. :wink:

Raz som to skusala z drozdia, ale nejako mi to nefungovalo :(
vlastne hej ale len kratko.

Pocuj a kedze si z KE na stretka si pozvana aj ty tam sa tiez dost toho dozvedies a je to lepsie ako si tu vypisovat po zopar vetach. :D :wink:[/quote]

No o tom nepochybujem :D
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 22 Nov 2005 12:19 pm

Tak svetlo som uz zosilnila, dala som tam jednu 20W a jednu 18W ziarivku, uvidime co to spravi :)
A skusim aj to ostatne :)
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 28 Júl 2006 17:58 pm

Po zmene vyzera akva takto:

Obrázok
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod Gabo D » 28 Júl 2006 18:57 pm

Nedavas CO2 ale vizera to velmi pekne, zivo.
Neviem ci si uz niekde pisala, cim a kolko hnojis :?:
Obrázok používateľa
Gabo D
 
Príspevky: 35
Obrázky: 17
Založený: 15 Máj 2005 16:29 pm
Bydlisko: KE-okolie

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 28 Júl 2006 23:14 pm

Dakujem :D
CO2 davam- z kvasnic. Hnojim Brutusom - 1,5 ml denne a v dne je Bivoj.
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod redw » 28 Okt 2006 19:31 pm

Ahoj rybka, maš velmi pekne akvarium. Zaujímalo by ma ako ti pomohla ta zmena svetla na silnejšie a pridavanie brutusu. A čo to tam máš za rastlinky(vyzeraju take zaujimave jemnoliste). Ja mam tiež 37L akva ale mám tam len velkoliste rastlinky a neni to uplne ono.
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 29 Okt 2006 14:45 pm

redw napísal:Ahoj rybka, maš velmi pekne akvarium. Zaujímalo by ma ako ti pomohla ta zmena svetla na silnejšie a pridavanie brutusu. A čo to tam máš za rastlinky(vyzeraju take zaujimave jemnoliste). Ja mam tiež 37L akva ale mám tam len velkoliste rastlinky a neni to uplne ono.


Ahoj,
vdaka. Zmena svetla pomohla velmi. Pri tom slabom sa totiz prave tym jemnolistym rastlinkam vobec nedarilo. Az po jeho zosilneni a zacati hnojenia Brutusom a CO2 zacali rast (niektore dokonca aj kvitnut :D ). Mam tam Micranthemum micranthemoides, Bacopu monnieri, Rotalu rotundifoliu, Vesiculiariu dubyanu, Ricciu fluitans a glossostigmu elatinoides. Ja som tiez s velkolistymi rastlinami nebola spokojna, tieto jemnoliste budia dojem vacsieho akva :) .
rybka
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 24 Nov 2006 17:24 pm

Aktualna fotka:

Obrázok
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod nanuska » 24 Nov 2006 17:38 pm

::predtym to vyzeralo krajsie, (podla mojho nazoru). aspon ta lava strana vpredu sa mi viacej pacila,... drzim palce :wink:
Obrázok používateľa
nanuska
 
Príspevky: 381
Obrázky: 22
Založený: 23 Feb 2006 23:07 pm
Bydlisko: Zilina

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod strbino » 24 Nov 2006 17:49 pm

mne sa praveze ta lava strana strasne lubi :), aj ta prava, ked bude glossa husta :)
pride mi to akvarko ako taky vankusik :roll:
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod nanuska » 24 Nov 2006 17:55 pm

::mozno ano, ale predtym mi ta predna lava strana prisla tak viac dynamicka, teraz je taka akoby ulahnuta
Obrázok používateľa
nanuska
 
Príspevky: 381
Obrázky: 22
Založený: 23 Feb 2006 23:07 pm
Bydlisko: Zilina

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 25 Júl 2007 14:48 pm

Opat mensia zmena: Bacopu som vymenila za rotalu rotundifoliu a dala som prec javsky mach z korena:

Obrázok
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod Zemepán » 25 Júl 2007 18:02 pm

Veľmi pekné. Nedočítal som sa tu nič o filtri. Aký používaš? Na prvých fotkách som si všimol penový filter poháňaný vzduchovačom. Na čom fičíš teraz? :lol:
Obrázok používateľa
Zemepán
 
Príspevky: 73
Obrázky: 8
Založený: 12 Aug 2006 10:09 am
Bydlisko: Nitra

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 25 Júl 2007 22:19 pm

Zemepan: Dakujem :) . Ano, je to presne on. Je skryty vpravo vzadu za rotalou, takze ho ani nie je vidiet. Doteraz na nom ficim :lol: (nemam s nim ziaden problem, takze ho ani neplanujem vymenit za nic zlozitejsie)
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod Zemepán » 26 Júl 2007 11:47 am

Hmm, tak to je zaujímavé, že ti to tak krásne prosperuje aj s týmto typom filtra. Veľa akvaristov totiž tvrdí, že pri pridávaní CO2 do vody by nemalo byť akvárium prevzdušňované, lebo vraj bublinky vyháňajú CO2 z vody. Ale ako pozerám, tak tebe to funguje veľmi pekne, tak ti držím palec, aby sa ti naďalej darilo. :wink:
Obrázok používateľa
Zemepán
 
Príspevky: 73
Obrázky: 8
Založený: 12 Aug 2006 10:09 am
Bydlisko: Nitra

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod rybka » 26 Júl 2007 16:03 pm

Ono to nejako priliz prevzdusnovane nie je... vytok z filtra mam totiz tesne pod hladinou, takze cerenie hladiny je minimalne. Jeden cas som skusala dokonca aj celkom bez filtra, ale neosvedcila sa to, takze ostavam pri mojom molitanovom :)
Inak vdaka, som rada ze sa paci :)
Obrázok používateľa
rybka
 
Príspevky: 490
Obrázky: 146
Založený: 27 Júl 2003 18:45 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod peter-trnava » 26 Júl 2007 16:36 pm

Aj mne sa to teraz paci viac, je to take "uhladenejsie" :roll:
Obrázok používateľa
peter-trnava
 
Príspevky: 1264
Obrázky: 92
Založený: 03 Feb 2007 20:07 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Moje akvarium /rybka

Odoslaťod milop » 26 Júl 2007 16:46 pm

Peto, neviem či uhladenejšie
ale je naozaj pôsobivé a peknééééééééééééé!
gratulujem
nedokažem isť takto cielavedome a aj v realite po celkovom vzhľade, lajoute
vždy do nádrže dodatočne nastrkam nejake pekné aj krasné rastliny ale celok je už v keli, :cry:
tebe sa to podarilo- a nech sa ti darí!!!!
a poteš nás dalšími obrazkami ako sa to buide vyvíjať :P
milop
 
Príspevky: 1005
Obrázky: 84
Založený: 13 Sep 2004 17:20 pm
Bydlisko: BA

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.