Takze bol som dnes v jednom lokalnom zoo obchode, kam inak dost nerad chodim a ani som tam nebol za ucelom akvaristiky. Maju tam kelimkove Betty, vyslovene v max. 2 dcl. vody, ktoru nechcem ani vediet ako casto cistia atd. Len tak som si tie Betty popozeral a bol tam jeden Bettak, ktory vyzeral vyslovene, ze dokonava. Lezal na boku, nezareagoval dokonca ani na zaklopkanie, jediny znak toho, ze zije bol, ze bolo vidiet, ze este ako tak dycha. Uvedomil som si, ze mam doma jedno malicke (10l) nevyuzite akvarko a aj ked som neveril, ze to ma sancu prezit, zobral som ho.
Doma som vyplachol akvarko, dal piesko/strk zo zabehnuteho akva, vodu zo zabehnuteho akva, nejake rastliny zo zabehnuteho akva, kamenov mam v zasobe kopec tak som urobil nejaky taky "fast design"

Po troch hodinach - teraz - viditelne a povedal by som, ze takmer doslovne ozil, aktivne si plava a Hikari granulky prijal s najvacsim zadostucinenim. Takze aj ked som neocakaval, ze budem dnes zakladat nove akvarium (este stastie, ze mam pristup k zabehnutym veciam), nakoniec ma tato zachrana tesi - plus je celkom pekny.
Bettarium:
zalozene: pred tromi hodinami t.j. 02/02/2018 15:14

objem: 10l
Filter: poriesi sa, zatial kazdodenna vymena casti vody
Flora:
Hygrophila difformis
Vallisneria
Fauna:
1x Betta Splendens