Rozhodol som sa konečne založiť si moje prvé akva. Tu som už čosi tu popreklikal a teraz by som bol rád názoru viacerých ľudí.
Dnes mi došlo akvarko, Dal som si ho zlepiť. Rozmer je 80x30x30.
Tak čo by som tak chcel mať.
Ryby: Tetra neónová 10x, Pancierniček trapsliči 5x, a Bojovnica pestrá (len samca), možno prísavníky
Rastliny: Hygrophila polysperma, Egeria densa, Sagittaria subulata, Echinodorus grisebachii 'Bleherae', Marsilea hirsuta, Anubias gracilis, Microsorum pteropus 'Windelov' a možno tiež Jávsky mach alebo tie klbká.
Osvetlenie plánujem Aqua pro T5 2x24W
Filter zatiaľ len vnútorný: Eheim Aquaball 130 alebo nejaká čerpacia hlava ako napr JKA a nato biofiltračnú hmotu
Ohrievač: Tetra HT 50W
Rád by som teda nejaký názor od Vás. Neviem ako s tými rybami. Je vhodné tu Bojovnicu len samca samotného ak nechcem odchov? Prísavníky som sa dočítal že nieje dobré do tak malej nádrže, alebo sa mýlim? Radšej slimáky?

Čo sa týka substrátu, tu neviem či mám dať na spodok výživný o zrnitosti 1-2 a nato dekoračný 2-4mm alebo len jeden druh?
A ešte mám dilemu ohľadom filtra. Bolo mi poradené, že pokiaľ chcem ísť do vnútorného tak radšej čerpaciu hlavu a nato nasadiť molitan. No mám výšku len 30 cm a tie molitanové hmoty sú dlhé až 20 cm, k tomu ešte tá hlava plus naspodu štrk. Viete mi aj tu poradiť? Treba tú hmotu celú alebo ju stačí orezať?
VĎaka za rady