Prvy tyzden som vodu menila kazdy den 1/3 cize okolo 10l, druhy tyzden menim kazdy druhy den 1/3 vody plus, pri kazdej vymene pridam 2ml seachem stability a 0,75ml seachem amguard. Teplotu mam nastavenu na 25 stupnov, filter je zatial skoro na minime, voda na hladine jemne viri. Svietim 8-12 a 16-21.
Rastliny sa ujali vsetky, rastu im nove korienky, aj listy, co ma ale mrzi a s cim som nepocitala - objednane boli z Invitalu a prisli celkom poskodene /v krabici s ostatnymi tazkymi vecami/, ale spamatali sa, len poskodene listy postupne bud opadnu alebo spriesvitneju a rozlozia sa. Mach som na kamen nicim neuchytila, len zatazila riasogulou

tak snad sa casom prichyti
Co ma teraz trapi:
- na ohrievaci sa na tej plastovej hornej casti zacal vytvarat slizky povlak - pri vymene vody som to vzdy umyla, teraz som si to vsimla aj na prisavkach ktore ho drzia, na plastovom filtry to ale nie je
- voda nie je uplne cista - plavaju tam drobne biele ciastocky, je to vidno iba pri pohlade zdola, zpredu sa javi ako cista
- objavila som plavat male biele cudo - cervika, vyzera ako pol centimetrovy biely tenucky vlasok, bud plava uplne vyrovnany alebo na uplne splaseno meta

nelepi sa na sklo, ked som ho pozorovala dopadol na list a tam chodil ako husenica

- spolu s rastlinami sa mi prepasovali nejake slimaky, na jednej strane som rada, ze tam nieco zije, na druhej neviem ci to je vhodne, nejak ich je cim dalej tym viac, zatial su malicke a vsimla som si, ze zeru ten biely sliz z teplomera, odkedy ich registrujem, tak je teplomer cisty, len prisavky su trosku este oslizene, mozno ocistia aj tie

mam ich nejak redukovat este kym sa da?
- na vallisnerii sa zacali tvorit jemne chlpky, ze by zacinajuca riasa?
- kedy a ako vycistit filter? zatial je prud silny a to je iba kusok nad minimom
stav zo vcera - 11 den od zalozenia