Parametre vody :ph 7,5, N°8,6, 26°C.
Rybky: 2x cichlidka kakadu (Apistogramma cacatuoides)
2x tetra krvava
2x tetra medena
6x tetra bleherova
2x tetra modra
Co vy nato?

Odoslané z F5321 pomocou Tapatalku
snajprik napísal:Cichlidku kakaku zháňam už mesiac a prd, to si odkiaľ zohnal?
Mirko1A napísal:pravdepodobne by som volil vacsí húf jedneho druhu tetry. A už vôbec nie medenú (to je povahovo asi najhorší druh tetier). Čiže 8-10 ks jednej tetry, asi tej krvavej
a málo rastlín je tam, zachvíľu nastúpi riasa...
veľa zdaru prajem
Marek_pp napísal:
Co vy nato?
matus.galan napísal:Ahoj, neviem ci su tu osadku od niekoho dostal alebo si si to sam takto kupil ale pocet nesedi.
Kazda z tychto tetier potrebuje svoj pocet aby boli v pohode.
V tvojom pripade by som skor dal jeden druh a cca 10x ako viac druhov po 2x co nie je dobra volba.
Marek_pp napísal: Osadka sa kupovala v akvaristike kde ocividne predavac moc vela nevedel...
Hora napísal:Marek_pp napísal: Osadka sa kupovala v akvaristike kde ocividne predavac moc vela nevedel...
očividne si Ty nevedel nič o potrebnom počte rýb,nenanútil TI po dva kusy on.
Buď rád takému obchodu v PP,so Živou sú jedny z tých lepších akvaristík,kde by som sa nebál kúpiť ryby.
vincent van gogh napísal:V tom prípade by si mohol doplniť informácie typu - kedy bolo zakva založené, ako dlho si zabiehal, aka je technika (iked pri 54-l setoch výbavu asi poznáme)...
Že je informácií mnoho a často aj protichodné, je uplne normálne. Taká je holt akvaristika v dnešnej dobe.Napriek tomu čítať a čítať ,...............je tá najlepšia cesta.
-dekorácia : kamene,korene a tak ,........to je na dlhú debatu. Dopln aspon nejaké úkryty pre tie kakadu.
-Prečo máš teplomer na tej vzdialenejšej strane?
-Pozrel by som si na nete vydarené amazonské akváriá podobných objemoch a trochu sa inšpiroval. Alebo dal si otázku :Ako by malo moje akva asi vo finále vyzerať.
-Fotiť je lepšie za úplnej tmy.
-
I.P. Pavlov napísal:Odpovede idú z teba ako z chlpatej deky
Aj mňa by zaujímalo, či akvárium prešlo tkzv. zábehom, kuk
zabeh-t10782.html
Prikláňam sa k názoru, že je čerstvé. Ide hlavne o rybky, ak nieje dostatočne zabehnuté, tak by si to mohli "odniesť".
Takže najprv dobre zabehnúť a potom riešiť rybky
Marek_pp napísal:Nasiel som este takyto presny postup co a ako. Je to spravne?
.
.
Text: Ing. Jaroslav Pížl
vincent van gogh napísal:Marek_pp napísal:Nasiel som este takyto presny postup co a ako. Je to spravne?
.
.
Text: Ing. Jaroslav Pížl
No,........presný postup. Skôr velmi orientačný nástrel. Ono Ing Pížl ,pozerám ( Urob si sám.sk ), že tam má aj zaujímavé ilustrácie ako si predstavuje bielu deliacu cestičku. a ploché bridlicové červené kamene....
Substrát : tmavý, jemná frakcia. Vzadu 8-9cm ,vpredu cca 4cm. To s pánom inžinierom úplne súhlasím.
Ono ,je to totiž na tebe. Ja by som Tetru červenoškvrnnú (z estetických dôvodov) určite nechcel. A už vôbec nie 2 kusy. Ani čiernu...
Echinodorus bleheri do 54-l brutto , to by som si tiež nenasadil.
Je to skrátka o tom čítaní a študovaní....
Marek_pp napísal:Rastlinné rozmiestnenie:
• do pozadia: A – 1 ks Echinodorus bleheri, B – 1 ks Echinodorus parviflorus, C – 1 ks Sagittaria platyphylla, D – 2 ks Cabomba aquatica;
• do stredu: E – 3 ks Echinodorus ’Red Devil‘;
• do popredia: F – 3 ks Lilaaeopsis novaezelandiae, G – 3 ks Lilaeopsis mauritiana.
Marek_pp napísal:Ak by som ostal pri anubiasoch a kryptokorynoch, treba mi tam vyzivne dno alebo nie? Samozrejme farbu strku vymenim za tmavsiu. Ci je lepsie pre kazdy pripad tam to vyzivne dno pridat?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.