mystka napísal:Filter nonstop zapnuty, znamena ze filtruje biologicky aj mechanicky, no filter na noc vypnuty zabezpecuje len mechanicku filtraciu a zabezpecuje pohyb vody v akva. To som ale mudra
mystka napísal:Filter nonstop zapnuty, znamena ze filtruje biologicky aj mechanicky, no filter na noc vypnuty zabezpecuje len mechanicku filtraciu a zabezpecuje pohyb vody v akva. To som ale mudra
jiri sajar napísal:mystka napísal:Filter nonstop zapnuty, znamena ze filtruje biologicky aj mechanicky, no filter na noc vypnuty zabezpecuje len mechanicku filtraciu a zabezpecuje pohyb vody v akva. To som ale mudra
a to si odkiaľ vyčítala
trinitysk napísal:to jiri sajar: Ja som si dnes rano povedal, ked som ten skvost zbadal, ze uz radsej nebudem v tejto teme ani reagovat ,,,
milop napísal:Trinity, dakujem za vysvetlenie, vidim , podľa vyjadrení o honidbe vody a mini špongiach, ze maš v teme absolutne jasno a všetci čo mame ( niekktorí v chovniach aj desiatky ) tie marketingové minispongie nazývane filter , resp. biofilter sme vlastne naleteli ,
a teraz ešte skus, čo je zle na tomto ako si nazval skvoste (mimochodom súhlasím, lebo v jednoduchosti je krása):mystka napísal:Filter nonstop zapnuty, znamena ze filtruje biologicky aj mechanicky, no filter na noc vypnuty zabezpecuje len mechanicku filtraciu a zabezpecuje pohyb vody v akva. To som ale mudra
Pusti ma na par dni k Tvojemu akvariu a ja Ti to nazivo predvediem , ze to hlupost nie jetrinitysk napísal:Je to cele podobna hlupost ako teza: ... prudenie vody v akva + P a N sposobuje riasy a kopec dalsich hluposti ktore su davno vyvratene praxou a niektore uz aj vedecky zdovodnene...
trinitysk, taky Tě prosím, aby sis to nebral osobně - ale pokud reaguješ na něčí příspevěk tak, že ho označíš za "skvost" a vůbec nezdůvodníš proč, tak tam radu při nejlepší vůli nevidím. Tohle není výtka jen Tobě - stejně tak ne moc přínosně zaregaoval na mystku jiri.sajar (já osobně jsem nepochopila, kam oba dva míříte) - a podobné příspěvky se objevují na všech fórech, nejen akvaristických. Takové podpichování, naznačování - místo aby člověk napsal přímo, co si on sám myslí. Nešvar internetové komunikacetrinitysk napísal:Bol by som len rad keby som mohol dat par dobrych rad niektorym akvaristom co o to budu stat az pokial budem mat na to cas a chut. Toi je vsetko.
To, co probíhá v něm samotném (rozumím tomu jako biologická filtrace, která probíhá v samotném vnitřním filtru) je na jeho denním vypínání/zapínání závislé obrovsky. Z důvodů, které popsal jiri.sajar. Nechápu, jak by to mohlo být jinak?trinitysk napísal:To co prebieha v nom samotnom je nielen zanedbatelne vzhladom na velkost jeho bio plochy, ale aj minimalne zavisle na to ci sa filter parkrat denne (stale nevieme ako casto a na ako dlho) vypina alebo nevypina
trinitysk napísal:Majko: Kde som napisal prudenie vody, P a N NESPOSOBUJE riasy?
trinitysk napísal: ...Je to cele podobna hlupost ako teza: cistit hubky z filtra v akvarijnej vode, prudenie vody v akva + P a N sposobuje riasy a kopec dalsich hluposti ktore su davno vyvratene praxou a niektore uz aj vedecky zdovodnene...
trinitysk napísal: ...Je to cele podobna hlupost ako teza: cistit hubky z filtra v akvarijnej vode, prudenie vody v akva + P a N sposobuje riasy a kopec dalsich hluposti ktore su davno vyvratene praxou a niektore uz aj vedecky zdovodnene...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.