Nie som sice Rav, ale nieco som uz nasiel. Tento odkaz je zatial asi to najlepsie co som nasiel za dva vecerySilvester Valentin napísal:Rav ak si spomenies na nejaku stranku (ta literatura) napis aspon pre start.Dik
Raviolka napísal:Svato, a co ti brání použít stejnou hlavici jako předtím? To první (tiché) čerpadlo nestačilo?
Pokud chceš filtr na 2 hod. vypínat, tak za tu dobu samozřejmě ve filtru dojde kyslík a baktérie částečně vychcípají. ALE, jestli to budeš dělat každý den, ani se tam nenamnoží. Nebude to teda biologický filtr podle tvých představ. Potřebuješ ho ale doopravdy? Jak vypadá to tvoje akvárium, kolik je tam rostlin a ryb (a jakých)? Možná, že by akvárium fungovalo výborně i s tím večerním vypínáním filtru![]()
Na co chceš zjišťovat, jestli jsou ve filtru skutečně baktérie? Nestačí ti vědět, že NH3/NH4+ a NO2- jsou neměřitelné a koncentrace NO3- v norměVětšinou jde akvaristům právě o tohle a filtr je k tomu jen prostředek
luBBo napísal:ja by som ti takto poradil:
nevýhoda: máš velmi málo rastlín ,myslím že aj slabé svetlo, malý objem vody 70l
výhoda: ak je akva založené len nedávno tak nitr. bakterie tam ešte nemáš, no a keď ich budeš mať aj v po celom akva aj vo filtri ,,tak keď nebudú fungovať tie vo filtri tak ich nahradia tie čo sú po celom akva
ja by som to kludne vypol
xiphophorus napísal:a co hovorite na zapinanie vzduchovania ja som este nikdy nemal zapnute vzduchovanie v akva
luBBo napísal:mischo22
ja periem molitan vodovodnou vodou a nemám problémy ,, pretože si myslím že nech ho vypereš v čomkolvek ,vždy tam ostane dosť baktérií čo sa rýchlo rozmnožia
Ale mozno je este podstatne, co filter obsahuje?! Ak tam ma niekto zly molitan, ktory neposkytuje dost plochy pre usidlenie nitrifikacnych bakterii, tak moze mat aj 2x vacsi filter a je mu na prd. Ako ked ma niekto mensi a ma tam filtracnu hmotu s dostatocnou velkou plochou - myslim plochu porov vo vnutry hmoty.LANGosh napísal:... bylo by třeba dodržovat pravidlo, aby objem filtru tvořil 3-5% objemu nádrže ...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.