myslite ze filter ma ist 24 hodin?



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

myslite ze filter ma ist 24 hodin?

Odoslaťod adko » 29 Feb 2008 22:35 pm

myslite ze filter ma ist 24 hodin?
adko
 
Príspevky: 22
Založený: 04 Jan 2008 20:03 pm

Reklama

Odoslaťod poecilia » 29 Feb 2008 22:50 pm

Ano
Obrázok používateľa
poecilia
 
Príspevky: 56
Obrázky: 26
Založený: 12 Jan 2008 18:46 pm

Odoslaťod rado1121 » 29 Feb 2008 22:57 pm

na 1000 000 percent že áno ............... :wink:
Obrázok používateľa
rado1121
 
Príspevky: 124
Obrázky: 27
Založený: 09 Mar 2004 18:32 pm
Bydlisko: Hlohovec

Odoslaťod mig07 » 01 Mar 2008 02:52 am

ano 8)
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Odoslaťod laci » 01 Mar 2008 11:46 am

Samozrejme, že ano :)
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1548
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Odoslaťod alexx5 » 01 Mar 2008 12:14 pm

musí,ak ti niekto radil,že nemusí,radil zle...
Obrázok používateľa
alexx5
 
Príspevky: 192
Založený: 09 Feb 2006 10:56 am
Bydlisko: Dubnica n/V

Odoslaťod laci » 01 Mar 2008 12:27 pm

Filter zabezpečuje aj prúdenie vody v nádrži.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1548
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: poradil mi dobre

Odoslaťod hansa » 01 Mar 2008 16:50 pm

Jednoznačne musí ísť nonstop.
Obrázok používateľa
hansa
 
Príspevky: 42
Založený: 21 Feb 2008 14:51 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Odoslaťod Misooo » 01 Mar 2008 17:13 pm

a filter nemože zlyhať, napr. ja si nemožem dovolovat kupovat stale nový filter alebo tay filter za 2000sk.. :( .. ešte nezarabam.. :)
Obrázok používateľa
Misooo
 
Príspevky: 123
Obrázky: 9
Založený: 06 Feb 2008 15:52 pm
Bydlisko: Michalovce, Vých. Slovensko

Re: poradil mi dobre

Odoslaťod Giftzahn » 01 Mar 2008 19:50 pm

jasne ze musi :)
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod alexx5 » 01 Mar 2008 20:00 pm

Misooo,a prečo by si mal stále kupovať nový filter?Ved to není žiarovka.Filter ti musí aj niečo vydržať.Neviem,aké velké máš akva,ked by si mal kupovať filter za 2000 Sk.Do 150 l akva kúpiš vnútorný filter zhruba za 500 Sk.
Obrázok používateľa
alexx5
 
Príspevky: 192
Založený: 09 Feb 2006 10:56 am
Bydlisko: Dubnica n/V

Odoslaťod VLADY » 01 Mar 2008 20:26 pm

Vôbec som nepochopil... :shock: čo nový filter??? jak kupovať???? prečo poradili aby išiel 24h??? :shock:
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Odoslaťod Misooo » 01 Mar 2008 21:04 pm

55l akva.. 230V výkonny filter.. :wink: .. neprehorí motorček? :?
Obrázok používateľa
Misooo
 
Príspevky: 123
Obrázky: 9
Založený: 06 Feb 2008 15:52 pm
Bydlisko: Michalovce, Vých. Slovensko

Odoslaťod adko » 01 Mar 2008 21:10 pm

dik
adko
 
Príspevky: 22
Založený: 04 Jan 2008 20:03 pm

Re: poradil mi dobre

Odoslaťod aughostino » 01 Mar 2008 21:11 pm

nie neprehori tie motorceky su stavane na to aby isli v kuse, ja mam jeden motorcek uz 7 rokov a bez mensich zasahov, ked som musel vymenit kabel, ktory vedie od zastrcky do motorceka ide vkuse,

vypinam ho iba vtedy, ked krmim na nejakych 30min potom zas pekne do prace :)
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Odoslaťod alexx5 » 01 Mar 2008 22:34 pm

Misooo,motorček ti isto neprehorí.Je na to stavaný.Filter je stále celý pod vodou a zároven je chladený aj motorček filtra.Nemusíš mať obavy.
Obrázok používateľa
alexx5
 
Príspevky: 192
Založený: 09 Feb 2006 10:56 am
Bydlisko: Dubnica n/V

Odoslaťod Jirka Scobak » 01 Mar 2008 23:27 pm

Ano :).
Obrázok používateľa
Jirka Scobak
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 194
Založený: 25 Jan 2007 22:14 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod elwiss » 02 Mar 2008 03:36 am

ano filter musi ist stale 24 hod/den. len kratke vypnutia su ok. aj to len ked musis. jednou z pricin preco musi byt filter pusteny stale je to ze sa v nom, ked ho vypnes mozu premnozit bakterie a tie su neni priznive pre ryby, akwa.
co sa tyka motorceka, nemaj strach, ako tu uz pisali je chladeny vodou a to v poho staci. je stavany na to aby siel non stop.
ak ti ide o hluk v noci, tak da sa zohnat aj filter ktory ma ultra tichy chod, ale je o par koruniek drahsi.
Obrázok používateľa
elwiss
 
Príspevky: 151
Obrázky: 25
Založený: 28 Mar 2007 22:54 pm
Bydlisko: Trnava

Re: poradil mi dobre

Odoslaťod vodnar73 » 02 Mar 2008 08:52 am

Nemusi...
Mne bezi cez den vkuse,ale v noci hodinu bezi a hodinu stoji (je na spinacich hodinach).. bezi to tak 4roky a nemam ziadny problem...
Obrázok používateľa
vodnar73
 
Príspevky: 68
Obrázky: 20
Založený: 29 Aug 2007 15:13 pm
Bydlisko: RK

Odoslaťod jojo » 02 Mar 2008 11:14 am

elwiss napísal: ...jednou z pricin preco musi byt filter pusteny stale je to ze sa v nom, ked ho vypnes mozu premnozit bakterie a tie su neni priznive pre ryby, akwa...


s tymto by som nesuhlasil :) . Ide o to, ze ked vypnes filter, odumru ti bakterie, ktore likviuju No2 a Nh3 koli nedostatku kysliku :wink:
Obrázok používateľa
jojo
 
Príspevky: 193
Obrázky: 66
Založený: 27 Apr 2006 19:26 pm
Bydlisko: Tren?ín

Re: poradil mi dobre

Odoslaťod kellee » 02 Mar 2008 12:06 pm

a co ked vypnu elektriku? u nas sa to hlavne v lete stava dost casto, hlavne ked je burka a dokazu elektriku vypinat a zpinat aj niekolko hodin vkuse ze ju len tak prepinaju
Obrázok používateľa
kellee
 
Príspevky: 167
Obrázky: 10
Založený: 09 Jan 2008 19:47 pm
Bydlisko: Lopej

Odoslaťod alexx5 » 02 Mar 2008 12:12 pm

Kellee,neboj....baktérie prežijú aj nejaké výpadky elektriky.
Obrázok používateľa
alexx5
 
Príspevky: 192
Založený: 09 Feb 2006 10:56 am
Bydlisko: Dubnica n/V

Odoslaťod janko!9983 » 02 Mar 2008 12:27 pm

podla mna sa nemusis bat.kludne nechaj filter zapnuty 24 hodin denne.ak vam vypnu elektrinu tak si z toho nic nerob nic zleho sa nestane. :wink: akurat mozes na noc zastavit vzduchovanie ak ho mas pustene.mna zvuk tych bubliniek dost rusil pri spani.
Obrázok používateľa
janko!9983
 
Príspevky: 266
Obrázky: 14
Založený: 16 Dec 2007 19:46 pm

Odoslaťod nervozny » 02 Mar 2008 16:06 pm

Mna to rusilo iba pocas prvych tyzdnoch, ale aj tak som ho nevypinal. Potom som si uz na to nejako zvykol a uz ho pocujem iba ked sa zapocuvam.
nervozny
 
Príspevky: 16
Založený: 25 Feb 2008 20:44 pm
Bydlisko: Bratislava

Ďalšia

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.