Nadnášanie u Cyphotilapia gibberosa



Akvarijné ryby - choroby, liečba

Nadnášanie u Cyphotilapia gibberosa

Odoslaťod ivca161 » 17 Apr 2015 09:29 am

Ahojte, v akváriu mám 10 ks Cyphotilapia gibberosa Blue Zaire Moba F1 spolu s niekoľkými Julidochromis Marlieri. Už niekoľko dní pozorujem nadnášanie jednej Cyphotilapie. Myslím si, že má problém s plynovým mechúrom, asi sa nahltala vzduchu pri kŕmení. Už niekoľkokrát som tento jav pozorovala, nikdy však netrval tak dlho ako teraz. Preto sa obraciam na Vás a chcela by som Vás poprosiť o radu... Čo s tým mám robiť ?

Ešte niekoľko doplňujúcich info, ryba je aktívna, žerie, pláva - vyzerá to tak, že väčšinu času je pri hladine, má vystrčenú chrbtovú plutvu s časťou tela nad vodou v akvárku. Kŕmim prevažne granulami, vločkami a mrazenou artémiou. V akvárku nedošlo k nijakým zmenám. Ostatné ryby sú zatiaľ v poriadku.

Ďakujem za rady
Obrázok používateľa
ivca161
 
Príspevky: 36
Obrázky: 2
Založený: 11 Jún 2010 19:56 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Reklama

Re: Nadnášanie u Cyphotilapia gibberosa

Odoslaťod Andrej Jakubík » 06 Feb 2023 12:55 pm

Pozerám, že to tu ostalo bez reakcie publika.
U veľkých cichlíd je toto už klasika. Žerú tak pahltno, že spolu s potravou prehltnú aj vzduch, ktorý ich nadnáša. Stávalo sa mi to tiež paradoxne pri druhu Cyphotilapia a niekedy to trvalo aj týždeň. Treba hlavne dávať pozor, aby bola ryba schopná svojej obrany. Ak je znížená jej pohyblivosť, stáva sa terčom konkurenčných rýb a zaplatí za to v lepšom prípade plutvami a zopár šupinami.
Andrej Jakubík
 
Príspevky: 70
Založený: 02 Feb 2023 23:25 pm


Naspäť na Akvarijné ryby - choroby

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.