BTW pri otrave CO2 nejde o zvysenu koncentraciu CO2 a tym znizenu konc. O2 ale o kompetitivnu inhibiciu - CO2 a O2 "superia", ktory sa naviaze na hemoglobin, ak je CO2 vo velkej prevahe, naviaze sa ten a O2 ma smolu.

Oxid uhličitý nie je jedovatý, je však nedýchateľný. Koncentrácia okolo 3 % CO2 vo vzduchu spôsobuje obtiaže, pri obsahu 10 % CO2 vo vzduchu po dlhej dobe môže nastať smrť, pri obsahu 20 % CO2 vo vzduchu nastane smrť človeka za niekoľko sekúnd. Pri vstupe do miest, kde by sa CO2 mohol vyskytovať, je nutná najvyššia opatrnosť. Pri styku pokožky s kvapalným oxidom uhličitým môže dôjsť k vážnym omrzlinám.
fantuomas napísal:..ja som sa dočítal,že "bezbolestná" smrť pre rybičky..je dať ich do sáčku s vodou-ako keď ich človek nesie z predajne napr., a uložiť do mrazničky...rybky takto vraj zaspia..mne to príde prijateľné...
jankoo napísal:no mne za 2 dni podochli 10 tetier neonových z otravy amoniakom a nezdalo sa mi to hrozné keď som ich vydeľ ako sú malátne a plávajú do boku potom do zadu a nakoniec ležia na spodku akvária a pomaly dýchajú až dodýchajú. Nerobým si z toho ťažkú hlavu.
SKAPÚ KÚPIM NOVÉ![]()
![]()
![]()
pohoda klídek tabáček
učím sa zo svojich chýb už vééééla rokov a som si na to zvykol
kostros napísal:fantuomas napísal:..ja som sa dočítal,že "bezbolestná" smrť pre rybičky..je dať ich do sáčku s vodou-ako keď ich človek nesie z predajne napr., a uložiť do mrazničky...rybky takto vraj zaspia..mne to príde prijateľné...
neviem ci by sa mne pacilo zaspavat v mrazaku.a teba asi tiez nie.
a je pekne ak sa niekomu rybky dozivaju staroby.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.