snajprik napísal:Akva vyzerá užasne to je bez debaty. Len ta technika, keď externí filter ma pomaly väčší objem ako akva, CO2 dodávať machom a ešte pre taký objem, to bude jedna bublinka za hodinu?To už v akvaristike nemali tekuté CO2 a závesni filter?
ja si fakt uz neodpustim. Niekedy napises take kraviny...
Overit si velkost Eden501 je fakt velmi tazke. A hlavne vsetci jeho uzivatelia vedia aky ma "pretok" - velmi malinky. Ja pre Eden501 povazujem za strop 20L akva. Pre Vacsie je to uplne nepozitelne. Zavesnu obludu na takto "omalovankove" akvarium by bolo uplne sialene. brrrr. A to ani nehovorim o čvachtavom zvuku co vydava vacsina zavesnych. A ani nehovorim, ze kombinacia s LilyPipkami je v tomto pripade uplne chrumkave.
Radit pouzivanie EC pri machoch je fakt strela uplne mimo. Asi si este fakt nevidel ako to krasne "upecie" zelenu masu machov. Ano, mozeme sa bavit, ze je nieco ine to aplikovat v koncentracii lokalne a len tak liat do celeho objemu. Ale aj tak je EC - biocid. Cize akekolvek jeho "pravidelne" pouzivanie je skor na diskusiu ako na odporucenie. Vacsina mnou uznavanych akvaristov EC(a podobne) pouziva len ako lokalnu aplikaciu pre boj s riasovymi potvorami. Nie ako zdroj C-uhlika.