Dneska som si spravil nové svetlenie na toto akvarečko 4x 3W Cree LED Cool white, pri max vykone je to cca 1200 lumenov, čo v podstate ani nevyužijem, teraz to mám napojené na 100mA zdroje, takže idem iba na 1/7 výkonu, preto som zatiaľ umiestnil LEDky priamo na podhľad poličky, tento týždeň by mali prísť al. chladiče pod každý, tak ich prehodím potom na to.
Na každej ledke je
http://www.ebay.com/itm/221181710013?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 na lepšie usmernenie svetetlného toku.
Svetlo čo som mal predtým bolo príliš silné na taketo akvarko bez CO2, musel som ho dať iba na 5h a mal clony, aby mi nešli riasy. Teraz mám na týchto ledkách pekne regulátor, tak podľa potreby môžem zosiliť, alebo zoslabiť. Na hladine mi pláva pistia takže pekne pri substráte majú akurát šero a tiene, čo im vyhovuje.

Samozrejme ešte po estetickej stránke upravím kábliky nech to netrčí

Čo sa týka osadenstva, pekne rastieme, 4 alebo 5 samičiek mi nosí vajíčka, všetko prvý krát, ešte nemám žiadne mladé :/ Ale dúfam čoskoro budú, Helenky sa mi množia ako divé, majú čo papkať.
Dneska som musel presťahovať ryby z druheho akvaria a teda sem prišlo 8x Boras Brigittae, podľa skúseností z rôznych stránok, by mali byť mladé krevety v pohode, ževraj ich nenapádajú, sú celkom plaché, tak dúfam že tomu tak bude.