zakladam novu temu ak sa to tu uz kdesi riesilo ospravedlnujem sa!!!
Mam doma vonkajsi filter, ktory ma raz zradil a cakalo ma po prichode domov nemile prekvapenie

Tak ma napadol doma urobit si jeden navrh ako tomu predist. Na nete som raz nasiel jeden elektromagneticky ventil, ktory sluzi na zastavenie vody a prislo mi to ako na napad tu je stranka ako to asi tak vypada su aj lacnesie a vela variant http://www.lavant.sk/index.php?main_page=popup_image&pID=408. Tento ventil by som pripojil medzi vypustom s akvaria a filtra ucelom by bolo zastavenie vody do filtra. Pod vonkajsi filter by som dal daku vyssiu nadobku v ktore by bol umiestneny detektor vody.Tento detektor by zaregistroval pripadny unik vody z filtra cez dake tesnenie.detektor by som prepoil na relatko spolu elektromagnetickym ventilom ktory by zastavil privod vody a nasledne by aj odpoil filter od siete koli poskodeniu a tak.V prilohe je mensia schema ako to zhotovit len uz by trebalo zhotovit plan elektriky aby to dobre fungovalo.Relatka by som musil dat na 12v zdroj nalepsie alebo kupit relatka na 230V spinacie alebo rozopinacie. Podla mna je to dobry napad si nieco taketo urobit za cca 50euro ako potom zaplatit pekne skody za tisice eur. Zatial budem rozmyslat nad schemou zapojenia. Tak zatial prajem pekny den