Ja Ti poviem ako sa to osvedcilo mne. Na privod vody do pracky mi nahodil kamarat este veden ventil. Takze mam na privode vody do pracky dva ventily. Na jeden je napojena pracka a druhy mam volny. Ked menim vodu na ten volny ventil propojim hadicu a otvorim ventil. Voda sama tecie do akvarka a nemusim mat ziadne cerpadlo. Tiez mam 200 l akva a tiez tak vysoko. Hadicu som kupila klasicku zahradnu v Tescu - boli k nej pribalene aj koncovky. Tie koncovky su univerzalne a pasuju presne na ten volny ventil z pracky. Ten druhy ventil z pracky, o ktorom Ti tu vypisujem sa da bezbe kupit v obchode a nahodis to aj sam. Netreba volat instalatera. Zvladnes to aj sam. Ventil stoji okolo 300,- Skk. Najvacsi problem mam, kde potom vysusit tu 10 metrovu hadicu. Raz som to nevysusila a hadica splesnivela, takze na to treba dat pozor.
Ozaj, ako susite hadice Vy?
Inak s pouzitim tej hadice aj odsavam detrit. Jeden koniec 10 metrovej hadice v akva a druhy vo vani a pekne to ide. Nemusis behat s kyblami. Skoda, ze som na to prisla az pred nedavnom a dovtedy som vlacila kyble vody...
Jedinym predpokladom takehoto napustania vody je, aby Ti isla pracka na studenu vodu. Ak nie, tak sa da ten druhy ventil namontovat aj inde, ale mne sa najviac osvedcilo to riesenie s prackou.
A s tou vodou som sa vzdy bala, aby neklesla moc teplota. Nemam v akva ohrievac. Tak ja vzdy pre istotu prilievam este trochu horucej vody z rychlovarnej kanvice a miesam pri tom vodu, aby som nieco neobarila. Naposledy som ale obarila sama seba

Tak mi treba, mam davat pozor.