Pavligin66 napísal:T Čo hovoríte na tetru medenú (aký húfik a pomer pohlaví) voči iným rybám a krevietkam ?
I.P. Pavlov napísal:Koreň v kombinácií s dubovými listami (suchými), prípadne jeľšovými šišticami môže vodu zmäkčiť. Dobre by bolo doplniť rastliny rodu microssorum, ktorý tiež napomáha.
Čo sa týka rybiek, tak ku krevetkám sú vhodné rybky ako dánio margaritus, rasborky, microrasborky, je ich široká paleta, stačí vybrať.
Jirka Scobak napísal:P.S.
Ivan Vyslužil, který je na kombinace krevetek a živorodek machr, dal zrovna fotku svého akvária: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Já udělal video nádrže, ve které mi také žijí gupky a krevetky vedle sebe (akorát krevetky nejsou na videu vidět): https://www.facebook.com/jiri.scobak/vi ... 4402999062
Pavligin66 napísal:Ešte mám jednu otázočku- mám už tretie osvetlenie- bežnú neónku ako dočasné riešenie, keď sa rastlinám nedarilo a riasy sa množili. Rád by som ju vymenil za iný typ osvetlenia, čo by bolo najvhodnejšie? Mohol by som skombinovať pôvodné akva glo a plant glo (presnejšie info nemám,už sme vyhodili obaly) ? Teraz sa rastlinám darí , rad by som to zachoval...
Hora napísal:Neonky je dobre raz rocne menit,ono nam sa zda,ze svietia dobre,ale intenzita,ktoru vyuzivaju rastliny sa znizuje a ked sa nedari rastlinamto vyuziju riasy.Ja poviem za seba,ze mam obycajne T5 aj T8 a ziaden problem s nicim.V zaciatkoch som mal akvaneony podobne ako som pisal cena vyssia a nemozem povedat,ze boli lepsie,dokonca intenzita svetla skor klesala ako obycajne 865.
Pavligin66 napísal: (aj nám dosť vadí, keď sme pri nádrži).
I.P. Pavlov napísal:Čo je to číslo 115? Tomu nerozumiem. Zrejme to bude dĺžka trubice, ty musíš hľadať označenie 865, alebo 0
Hora napísal:Pavligin66 napísal: (aj nám dosť vadí, keď sme pri nádrži).
No lebo uz na poslednej fotke je ta sila svetla do oci bijuce a ak presedis pred akvariom vela casu,minimalne by bola dobra nejaka doska, zabrana pred trubicami pri pozerani na rybky,ze netaha,nerusi oci svetlo,alebo reflektor, kryt 100x50 na dvestovku.
Pavligin66 napísal: Ale podľa lit.majú rastliny teraz dostatočné osvetlenie. Išlo hlavne o ryby, či im netreba pritieniť hladinu.
Pavligin66 napísal:Ešte sa chcem spýtať, pri akom pozadí najlepšie vyniknú fauna a flóra?
Pavligin66 napísal:Re-Hora, mám radosť,že sa osvetlenie nádrže vyrieši rastlinou a krytom. Nebude Ceratophyle vadiť kondenzovaná voda a prúdenie z filtra? Uvažoval som o Riccia fluitans. Kryt mi vyrobí otec. Ďakujem za vaše rady.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.