Mirko1A napísal:
každopádne, na elimináciu rias je najlepšie mať v akva veľa rastlín a dodržovať hygienu...
Pavligin66 napísal:Van gogh je super maliar, páčil sa mi v Pánovi času.ďakujem
I.P. Pavlov napísal:Helenky si poradia i potom, vždy niečo nájdu. Poprípade i treba dokúpiť niejaké granulované krmivo.
Tú riasu nižšie pozná hádam každý akvarista
I.P. Pavlov napísal:Proti riase neexistuje špecialný recept, no výmena 1/3 vody a hygiena, ( ošetrovanie rastlín, odstraňovanie poškodených a odumretých častí rastlín) pomôže
pri čistení sme postupovali ako vždy, filter sme len prepláchli a znovu zložili. Potom sme len doplnili vodu, ktorú sme odsali pri odkaľovaní. Vložili koreň a neskôr dosadili rastliny. Spustili sme filter na vyšší výkon a nechali bežať, kým sa voda nevyčírila. Dva roky bol s riasami pokoj, voda je stále rovnaká -presné parametre neviem, podľa testrov je polomäkká a pH neutrálna. Skúsim zohnať kotúľky a vežovky. Clithon sa nemnoží a neviem, či by to zvládol a kde ho zohnať. V chováku mi povedali, že dokonca pri tomto pokryve rastlín nemusím mať stále zapnutý filter.I.P. Pavlov napísal:Vodu ste menili komplet? Predpokladám, že 1/3. Každý zásah do akvária môže vyvolať zmeny. Tieto však myslím, že nie. Dôležité je vedieť parametre vstupnej vody. T.z. voda z vodovodu. Nieje to však až taká nutnosť. S filtrom ako postupuješ pri čistení?
Pavligin66 napísal: Potom sme len doplnili vodu, ktorú sme odsali pri odkaľovaní.
Jirka Scobak napísal:Myslím, že za zvýšené množství řas může ten kousek holého dna.
Pavligin66 napísal:Doteraz sme menili vodu do1/3 raz za 2 mesiace
Hora napísal:Pavligin66 napísal:Doteraz sme menili vodu do1/3 raz za 2 mesiace
To je pri zvysenom pocte ryb malo.Uvidis,ako to budu znasat tetry a kolizy.
Pavligin66 napísal:Čo je zvýšený počet rýb? Mám na cca 180 l 22 rýb -je to veľa? Ďakujem
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.