nejak sa to tu rozbehlo...
takze po poriadku:
p. Sajar: ja na nikoho nehadzem vinu a bol by som nerad aby sa tato tema stala opat konfrotacnou ako na zaciatku.
Ten nakres nieje celkom jednoznacný, to priznávam.
K tomu povodnemu filtru z fotiek vyrobcu: ja by som to riesil podobne ako si pisal ty, teda rurku z pravej komory napojit priamo na hlavu a v mieste lavej komory T - cko s ventilom, ktory by bolo treba systemom pokus omyl nastavit tak ,aby bol kladeny rovnaky odpor pre vodu z oboch komor. Predpokladam ze vyrobca to ma uz zistene a v tej rurke ma v lavej komore len dierky zodpovedajucej velkosti, aby to fungovalo a podla mna to aj funguje. Tolko k tejto povodnej verzii, ktoru sam aj tak uz vylucil.
K tomu riecnemu akvarku: zaujimave riesenie, ale ja zas nechcem aby som mal rieku v akva

len chcem dosiahnut stav aby sa ziviny a pridavane latky dostali do celeho akvarka, zaroven aby nebol prilis velky bodovy prud, aby mi nebujnela stetinka.
j - dik za prakticku skusenost, zatial bol tvoj system favoritom na pouzitie no s tou stetinkou si ma nepotesil...
Giftzahn: no chcem sa aspon pokusit o co najlepsi pohyb vody, nerad by som do viditelnej casti nieco pridaval, ale ked nebude ina moznost tak tam supnem koraliu.
Gorky: to akvarko je dost dlhe 1,2 m a uzke cca 20 cm, ak v nom bude rastlinstvo a dekoracia moze sa stat, ze v pravom konci nebude pohyb vody a na lavom bude z hlavy az prilis velky prud - riziko stetinky
Milan666: viem tvoj nazor, ak to budem robit tak ako ste mi radili dam sirku akvarka aspon 20 cm aby to nebola az taka placka, samozreme s osadenstvom tiez rozumne
TTjopo: tiez sa mi pozdava to riesenie, ale ako pisal " j" mal problem pri nom so stetinkou