Ako som chodil po internete a pozeral prezentácie iných akvárii rozhodol som sa pre krajinku. Najprv som si zabezpečil osvetlenie aj s reflektormi a následne externý prietokový filter (moja inšpirácia biofilter-cypo-sk-t12405.html ) jemný štrk nakoľko doposiaľ som mal čiernu drť o zrnitosti asi 4-6 mm a v kuse mi z toho utekali rastliny. Keď som už všetko mal šiel som hľadať vhodné kamene ale keď som došiel k Hornádu zistil som, že všetky kamene sú zarastené riasou a to som nechcel. Druhý pokus bol myslavský potok ale tam boli všetko buď kremene alebo okruhliaky a ja som hľadal niečo tmavšie s hranami, nakoniec sa mi podarilo nájsť pekné kamene na pšeničnom poli je to super miesto pšenica je ešte malá a veľa pekných kameňov je vyoraných na povrchu. A už keď som všetko mal pustil som sa do prerábky.
Popis akvária a príslušenstva
Rozmer: 60x35x30 VxŠxH
Objem: 63 litrov čistý objem vody je tam asi 50 litrov
Osvetlenie: 24 wattov plant power a 24 wattov tropical river
Filter: externý prietokový s náplňami 0,7 litra hrubý bioakvacit, 0,7 litra jemný bioakvacit plus 0,5 litra keramické valčeky. Filter je poháňaný čerpadlom resun sp 880 a nasávanie a výpusť sú vyrobené z vodárenských trubiek.
Ohrievač: 100 wattov umiestnený v strednej komore filtra.
Pozadie: čierna samolepiaca fólia
Dno: na dne je substrát Sera floredepot 2,4 litra a na ňom je 10 litrov riečneho štrku o zrnitosti 1-3 mm.
CO2: som v tom nováčik ale pokúšam sa z kvasníc vývod je umiestnený vo filtry pod molitanom a čerpadlom.
Obyvatelia + rastliny
V akvárku mám 10 kusov krevetiek red cherry a z raslín na kopci je nasadené HC pod kopcom eleocharis parvula a na kameni je pripevnený jávsky mach. Zatiaľ tam mám aj limnophila sessiliflora a ceratopteris thalictroides ale to pôjde časom von a nahradí to vallisneria tortissima.
Tu je odkaz na galériu kde je všetko pofotené okrem komplet filtra nakoľko som ho zabudol odfotiť predtým než som ho dal za akvárium a už sa mi ho nechce vyberať

gallery/necelych-17-galonov-a1986/