arowana napísal:, ktorý si určite pamätá na akváriá Doc. RNDr. Helmuta Seidela.CSc na katedre špeciálnej biológie UPJŠ v Košiciach, ktorý bol svojho času rastlinkárským mágom a u ktorého / a nielen u neho / tieto rastliny dlhodobo úspešne prosperovali.
Tak ještě jednou:arowana napísal:Raviolka, tou pravdou som myslel tvrdenie, že napr. Acorus o ktorom je tu reč, je v akváriu dlhodobo neudržatelná rastlina.
Kde je ta moje jediná pravdaRaviolka napísal:Pokud bychom udělali průzkum mezi akvaristy, kteří si acorus někdy pořídili, zjistili bychom, jaká je jeho průměrná životnost. Nicméně je evidentně možné udržet acorus na živu déle než měsíc dva - před takovými pěstiteli smekám klobouk a pro nás ostatní platí, že se této bahenní rostlině radši příště vyhneme
Arowana, vysvětlil jsi to jasně... prostě mám opačný názor než ty a to ti stačí k osobním výpadůmarowana napísal:Raviolka - sorry za nepochopenie sa. Nepasoval som ťa za svojho protivníka, reagoval som tak len kôli tomu, že si sa evidentne priklonila k názoru Vaia.
Nesúdim vás ani jedného ako ľudí, priem sa tu s vami len na danú tému, to je všetko.
sano napísal:Možno by stálo za to, uverejniť na nete, možno niekto rastliniek znalý ako XP, databázu zvlášť terarijných a akvarijných rastliniek aby sa predišlo sklamaniam.
orcan napísal:Pre moje pocudovanie Acorus mi pekne podrastol, skoro zdvojnasobil objem. Zasadeny cca pred 2,5 mesiacmi, pod korene vlozena gulicka Bivoj a zasadeny tak, ze v dne su len korene a oddenok je mimo strku. Uvidime, ako sa mu bude darit. Ked som pokusne rozdelil iny Acorus na viac casti, rastliny stagnuju, pritom som im vytvoril rovnake podmienky.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.