Ok, ďakujem za rady (prosím pokračujte).
8 a 20 až 30 je výrazný rozdiel... Skôr sa tiež prokláňam k tým 8 ks.
Čo sa týka pravidelnej výmeny vody, samozrejme to plánujem robiť.
Akvárium som založil iba v sobotu 7 mája, vtedy som dal substrát, kamienky, drevá. V nedeľu som kúpil a dal do akva nejaké rastliny (saggitaria a tá malá tráva, myslím, že valisnéria). Včera som kúpil ešte nejaký červený lotus a veľké valisnérie, takže rastlín je tam myslím dosť. Z Draždiaka som vylovil pekné kamene, očistil, vyvaril, otestoval s octom a dal do akva. Pár hodín denne nechávam pustený vzduchový filter, dnes ešte zbehnem do akvaristiky kúpiť svetlo, ohrievač, teplomer.
V akváriu je teraz 10 - 15 sagitárií (tie dlhé rozstrapkané čo nemajú koreň), 20 malých trávičiek (myslím, že sa volajú malé valisnérie), 2 veľké valisneria gigantea a jeden malý červený lotus.
V tejto chvíli teda podľa rád v iných vláknach čakám na ten správny čas, až tam dám ryby. Som netrpezlivý

, nechce sa mi čakať 3 - 4 týždne, ako radia v iných vláknach. Ale radšej počkám. Nechcem používať žiadnu chémiu.
Voda je od dreva dosť žltá, avšak čo mi hovorili v akvaristike, pre ne je to vraj prirodzené prostredie. Aj som pozeral to veľké akvárko čo majú vystavené v auparku, tam je to rovnako, neónky v nažtltej vode.
Ďalšie otázky - čo kebyže dám iba 1 prísavníka ? Má tam tri krásne drevá, veľké kamene z Draždiaka, úkryty pod drevami i pod kameňmi, bude to teritórium iba pre neho a neónky. Občas mu hodím uhorku či list špenátu.
Slimákov skôr nie - bojím sa, že sa rozmnožia a nebudem vedieť čo s nimi.
Čo sa týka krevetiek - dokážu plniť funkciu prísavníka, teda čistiť akvárium ?
Ďalšia otázka - povedzme, že s pridaním neóniek počkám ešte 10 - 15 dní, nech si voda sadne. Je však možné dať tam prísavníka alebo krevetky skôr ? Bojím sa, aby sa to nejak nezariasilo, než tam dám rybky.