lubo napísal:tetra ziariva je pekna. Ake maju naroky a ako to prebiehalo. Ja som len zobral samca ktory tam najviac pobehoval horu dolu a k nemu najtucnejsiu samicu dal do maekkej vody DH:1 PH:6 a najskor som ich schladil 22st C a potom vyrubal 27 stC a uz to bolo tu. len keby som to akvarium nemal v izbe a isel motorcek aj vecer.

Nejake presne parametre vody ti nepoviem a asi ani nebude treba lebo som ich rozmnozil v destilovanej vode. 16l akvarko, supol som tam vecer 3 tetry lebo som nebol isty ktora je samec a ktora neresuziadostiva samica. Ohrievanie vody si uz nepamatam, ale ohrial som ju o par stupnov viac ako mali v spolocenskom akva. Najprv boli trochu vyplasene, ale rano ked som sa zobudil sa uz nahanali a bolo vidno uz aj ikry na dne. Na dne som mal taku zelenu sietku z drotu na ktorom susime hriby, zatezenu kamienkami. Samec nahanal furt len jednu tetru, ta druha len za nimi chodila a snazila sa dzobnut si ikry kym prerpadnu cez rost. Tak som ich rano odlovil, akvarko zatemnil a vzduchoval. Asi po tyzdni bol uz pohyb v akva znacny. Nemal som tam vsak filter, a pri cisteny som dolieval vodovnu odstatu vodu, co prispelo k ich uhynu. Krmil som ich tekutym krmivom. Nabuduce by som s tym dolievanim vodopvodnej vody urcite pockal a pouzil aj filter. Ak filter bublinkuje do vody, ani vzduchovanie cez kamienok by nemuselo podla mna byt.