takze najprv som doliecil krupicku a teplotu som nechal na 30 C a za 5 dni v pondelok som cumel len tak do akvarka a vsimol som si ze jedna neonka nahana ostatne a tlaci ich stale na jednu stranu akvarka ianac mam ich tam len osem a dvoch prisavnikoch v 100l akvarku teplota bola ako obvikle uz 26C PH 7 tvrdost celkova 30 voda jak kristakal cista filtracia cez vnutorniy biofilter ATMAN s bez aktyvneho uhlia no2 nula dusicnani vela okolo 80mg osvetlenie mam stale slabe 40 cm trubicu o vykone 18 w zo silou 16 000 kelvin ci ako sa to pise ,fialovu na dne mam jemni strk kremicity rastliniek pomerne vela svetlo pusta casovac od 9,30 do 21,30 hod papkaju vlocky a vodu davam s pramena v horach v Marianke /svetu

/ je sicce trochu tvrda ale super
no a ako tak cumim do toho akvarka tak tie dve neonki boli na jednej strane a ostatne na druhej a vzdy ked sa ksebe priblizily tak sa triasly a pritom neonka vypustila zo seba ale zo 50 ikier rovno na dno pod seba a to sa opakovalo viac krat ale ikier vzdy vypustala pokazde menej a menej
az odohnala samecka a on potom robil len bodigarda 3 dni a spolocne strazili to uzemie de sa vitrely
tych prisavnikov som dal prec az neskor ked som sledoval ze sa coraz castejsie premavaju na tom mieste de sa vitrely a dufam ze tam nieco nechaly
no asi mam prastene neonki ale mne sa to stalo takto
dufam ze sa nieco uchiti a nevtiahne ich filter , preistotu som zmensil prietok tak to je vsedko
ale som ukecany co ?
a gramatiku si nevsimajte neni to moja silna stranka