je tento postup spravny ????

nestane sa rybám a rastlinám nič ??
Ďakujem za každý názor
MAUceu napísal:Dušan - myslim ze odpoved uz bola napisana. Preco si najprv o tom nieco neprecitas a objednavas? Ako mne je jedno, su to tvoje peniaze, len mi ten postup pride trosku nelogicky.
Na jednej strane pises o znicenej kozenke, linoleu a potom zas ze ma negativny vplyv maximalne iba na plexisklo... Treba rozlisovat UV-A, UV-B a UV-C (nie je "len UV ziarenie" a UV-C) pripadne ziarivky obsahujuce zmes tychto ziareni. A,B,C oznacuju rozsahy vlnovych dlzok - UV-A 315-400nm, UV-B 280-315nm a UV-C 100-280nm.eugosk napísal:ocotuide - no v podstate mas pravdu az na jeden detail to ziarenie prejde az 20cm pod vodu a to je moja osobna skusenost takze viem o com pisem. Ze znici aj rozny material okolo seba mozem tiez potvrdit nakolko som to nejaky cas pouzival v salone na sterilizaciu priestorov. Len pre predstavu znicene linoleum normalne ako roztavena guma ktora nikdy neztvrdne, taktiez kozeny potah na lehatku, atd. Co sa tyka len UV ziarenia tak to ma zly ucinok maximalne na plexisklo, narusi jeho strukturu tak ze zacne praskat tiez vlastna skusenost pri osvetlovani vytrin zo sperkami.
eugosk napísal:martin_s - Vidim ze ma mas v zaludku a mam pocit ze zacinas stopovat moje prispevky. Kludne mozes aj tieto vymazat. UV-B sa ako ziarivka tusim ani nevyraba takze asi je jasne o com pisem pokial nenapisem priamo UV-C, ze? Mysli ze trubice do solariek obsahuju aj UV-B ziarenie ale to je uspesne filtrovane ochrannym kritom a vobec sa na ucel discotek nepouziva!!!
Mozem ta ubezpecit ze tvoje prispevky nijak nestopujem a neviem ani podla coho tak sudis, alebo podla coho sudis ze by som ta mal mat v zaludku... Ziarivky s UV-B ziarenim sa vyrabaju. Ziarivky s UV-A spolu s UV-B sa pouzivaju aj v teraristike.eugosk napísal:martin_s - Vidim ze ma mas v zaludku a mam pocit ze zacinas stopovat moje prispevky. Kludne mozes aj tieto vymazat. UV-B sa ako ziarivka tusim ani nevyraba takze asi je jasne o com pisem pokial nenapisem priamo UV-C, ze? Mysli ze trubice do solariek obsahuju aj UV-B ziarenie ale to je uspesne filtrovane ochrannym kritom a vobec sa na ucel discotek nepouziva!!!
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.