Neustály boj s chorobami :(



Akvarijné ryby - choroby, liečba

Neustály boj s chorobami :(

Odoslaťod _daRK » 11 Jan 2010 00:34 am

Zdravím, nedávno som písal príspevok "Gurama zlata - dlhe vykaly", kde som vsak nedostal ziadnu odpoved.

Musel som pristupit rychlo k liecbe teda aj sam... zda sa, ze moj problem s crevnymi bicikovcami sa entizolom podarilo vyriesit, po vysadeni entizolu a nasadeni cierneho uhlia na odstranenie lieciva som ale nasiel bojovnicu obsypanu bielymi bodkami, hned som ju dal do karanteny a nasadil Oidimol od Dajana-pet (biele bodky boli velmi male, tak som nasiel na nete, ze je to choroba oodinium a nie klasicka krupicka). Bojovnica to vsak po 4 dnoch vzdala... Rozpadali sa jej kratko predtym plutvy a mala po nich take slizovite utvary. Nejako som sa s tym zmieril...
Avsak dnes som nasiel biele bodky na samici guramy, zase sa mi zdali mensie ako 1mm, tak predpokladam, ze zase oodinium :(
Kedze sa doporucuje liecbu Entizolom preventivne po tyzdni opakovat a prave je tomu tyzden, predpokladam, ze znovu nasadenim entizolu (1.5tbl na 92l) mozem vyriesit aj tento problem ... alebo sa mylim ? Ostatne ryby sa zdaju byt v poriadku.

Poradi mi niekto, co sa deje ? Preco sa u mna striedaju choroby ? Myslim, ze k zalozeniu akva som pristupil zodpovedne a dodrzal vsetky doporucenia a vlastne davnejsie skusenosti.... popis akvaria je v tom prispevku, co som spomenul vyssie.

Dakujem za akukolvek radu.
_daRK
 
Príspevky: 80
Obrázky: 5
Založený: 11 Jan 2005 11:10 am
Bydlisko: Zilina

Reklama

Re: Neustály boj s chorobami :(

Odoslaťod hongi » 11 Jan 2010 10:44 am

a kedy si ho zakladal ? je to nove akva?
hongi
 
Príspevky: 926
Obrázky: 9
Založený: 21 Feb 2003 10:57 am

Re: Neustály boj s chorobami :(

Odoslaťod _daRK » 11 Jan 2010 11:51 am

Zalozene pred mesiacom...

Este doplnim, ze niekde na nete som sa docital, ze je vhodna kombinacia entizolu s malachytkou (konr. Costapur od Sery, ale v polovicnej davke vid. http://aviaservis.cz/soukrome/o_rybach_rodu_tropheus/Nemoci/Leceni_rybich_ektoparazitoz.htm). Tak som dnes dolial aj trochu toh Costapuru.

Podrobnejsie info o mojom akva :
92l, filter Fluval H2, svietenie 18W+20W (koef. 0.4 na cisty objem vody), rastlinky - egeria densa, 2 druhy hygrofila, echinodor amazonicus, prve dva tyzdne som pouzil nitrivec, sera florena na hnojenie a postupne pustal rybicky po tyzdni. Teraz tam mam 2x ancistrus sp. gold, parik gurama "gold", 4 x panciernicky panda, ... vpustane postupne v poradi ako som pisal. Krmim sera vipagran, sera vipan, dajana tabletky ... 2x denne.
_daRK
 
Príspevky: 80
Obrázky: 5
Založený: 11 Jan 2005 11:10 am
Bydlisko: Zilina


Naspäť na Akvarijné ryby - choroby

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.