Jedna sa o akvarium Juwell Rio 240 litrov, so vstavanym filtrom a osvetlenim 2x40W (kombinujem trubice Sun Glo a Aqua Glo). Stabilna teplota v akvariu je 23 stupnov. Osadenstvo v mojom akvariu su: 2-3 karasy, 2-3 koi kapre, jedna zavojnatka a 3 prisavnici.
Velmi by mi pomohli odpovedi na nasledujuce otazky:
1) FILTROVANIE - voda v akvarku je podla pohladu absolutne cista a aj toho "bordelu" pod kamenmi je velmi malo. No chcela by som vediet Vas nazor - je tento vstavany filter (6 molitanovych kociek d10xš10xv5cm + vlna) dostatocny pre uvedenu kapacitu rybiciek?
2) RASTLINY - nakolko koi kapre aj karasy su dost velki, nedari sa mi pestovat v tomto akvariu takmer ziadne rastliny, ani tie doporucene tu na fore. Tym padom vobec nehnojim, nakolko je to podla mna kvoli tym par troskam zbytocne. Mali by ste tip na VELMI odolne rastliny? Je mozne pripadne pestovat rybicky uplne bez rastlin?
3) OSVETLENIE - je podla Vas uvedene osvetlenie dostatocne pre toto akva? A kolko hodin denne sa ma svietit? Citala som fora, ale nazory sa dost rozchadzaju..
4) TESTOVANIE - existuje strasne vela testov na chemicke latky vo vode, no vedeli by ste mi poradit na z tych latok si kupit test pri mojej skladbe akvaria?
5) VYMENA VODY - ako casto menit vodu pri tomto pocte rybiciek a kolko? Citala som, ze niektori ludia menia 1/3 akva za tyzden, ale zda sa mi to strasne vela pri vacsom akvarku
6) VZDUCHOVANIE - je pri tejto skladbe rybiciek vzduchovanie potrebne? Voda z filtra prudi trocha nad hladinu a podla mojej polovicky by to malo stacit. No doteraz som vzduchovala este aj klasicky..
Pre istotu chcem este napisat, ze som vazne citala tieto fora, no cim viacej citam, tym menej tomu rozumiem:( Viem ze je to vela otazok, ale velmi by mna potesili odpovedi aspon na niektore...
Dakujem