Maxxx, krupicou boli postihnute dve ryby - tie jej mali na tele požehnane a tie aj veľmi rýchlo odišli.. tretia bola postihnutá len čiastočne a už je OK, ďalšie tri neboli vôbec.. takže tieto štyri nám tam z pôvodného počtu 10 dospelých a 7 mladých zostali. Teplotu mám stále na 29-30 stup, ale asi ju už znížim, nejako som sa nedočítala, ako dlho je pre rybky bezpečnú je nechať takúto vyššiu aj keď vzduchujem teraz o 106. Viem, že to ešte neznamená, že krupica je fuč, liečivo sa nám zatiaľ nepodarilo zohnať, ale určite ho chcem mať doma aj pre prípad, že by sa potvora vrátila.
No, včera som tu tak trošku brázdila po fóre v sekcii choroby... a mala som dosť

keď som videla fotky rybiek s nádormi, plesňami, rybiek, ktoré sa narodili už slepé

trošku mi to vzalo vietor z plachiet, musím uznať. To aj v riekach a jazerách majú rybky takéto zdravotné problémy? Alebo je to všetko dôsledok ich chovu v neprirodzenom prostredí, teda v akvarkach? Ak áno, naozaj sa chcem na tom podieľať? Viem, že tieto slová sa vám tu nebudú páčiť, nepatria sem.. Keď som ich načrtla dcére, rozplakala sa, lebo ona už žije so svojim mega akva a o inom ani nesníva - toto je jediné, čo chce pod stromček
Asi toto hobby nie je pre ľudí s takou povahou ako som ja, ale na druhej strane zvyšok rodiny je OK tak možno sa prispôsobím a budem aspoň robiť všetko pre to, aby u nás boli naši zajatci čo najšťastnejší..
A k osadenstvu... keby bolo na mne, je tam veľa rastlín, zákutí a čo najmenej rybiek, taký húf neoniek by úplne stačil.. ale nechám to na dcére, ja budem trvať len na tom, aby ich bolo čo najmenej a aby boli splnené ich základné potreby.