Ak toto tu adminom/užívateľom prekáža, tak to zmažte, alebo presuňte k odpovedajúcemu vláknu v inej téme, ale ak je každé akvárium iné, tak si každé zaslúži svoj vlastný priestor k otázkam.
Aby som ale začal.
Na rovinu: ryby som v živote nechoval, ale teraz pôjdem pre 180L akvárko, v ktorom chcem. Plánujem ho cca do vianoc mať naplno v prevádzke (ako darček od seba pre mňa

Rozmery sú d100 x v45 x s40cm čiže obyčajný, ničím zákerný "obdĺžnik."
Budem k nemu mať v cene externý filter a ohrievač, ku ktorým špecifikácie nepoznám, ale boli v ňom používané chovateľom, takže by mali stačiť. To sa však ešte len dozviem.
Čo mi však robí starosti, je vrch akvária. Hlavne osvetlenie, s ktorým si pri mojich nulových technických znalostiach v tomto smere a absolútne žiadnych skúsenostiach, nejak neviem dať rady. Tu sa obraciam na Vás.
Rovnako tak so zakrytím akvária. Čo je na to vhodné? postačí obyčajná sklenená tabuľa a treba jej nejak prispôsobiť rozmery? (vzhľadom na vetranie a pod. - o tom som tu narazil na nejaké zmienky)
Okrem filtra, ohrievača, svetla, príp. teplomera, bez akej techniky sa to ešte nutne nezaobíde?
Inak nad vnútornosťami akvária - fauna a flóra - som zatiaľ nerozmýšľal. Na to je myslím času až až. Najskôr by som rád skompletizoval vybavenie a až potom sa sem vrátil s prosbami v ďalších smeroch.
Zatiaľ ďakujem za odpovede a ak bude treba niečo upresniť, som samé ucho.