Minulý týždeň som videla veľmi zaujímavé akvárium, už s vylepšenou prepážkou na filter. Tak ako to majú v obchodoch. Tak som ho kúpila a akurát bola aj burza, tak som niečo doňho nakúpila

Akvárium má rozmer 50x30x35cm.
Osvetlenie je led 3x3W.
Filtrácia: najskôr som skúsila molitan s kompresorom, lenže akvárium mám v izbe, tak to nešlo dokopy. Spanie ani telka

Substrát som kupila na burze, názov ale neviem. Taký ľahký hnedočierny, ale nepláva.
Rastlinky mame cryptocoriny, valisneriu, hottoniu, heterantheu, jeden lotus a limnobium. Na koreňoch je prilepený fissidens fontanus, z ktorého sa dúfam spravia krásne vankúše, ako mám mach v druhom akváriu na skale

No a dekoračne a na dotvorenie layoutu som pridala mangovníkové listy, chola wood a jelšové šišky.
Prvoplánovane to malo byť akvárium pre nejaké caridiny, no teraz uvažujem aj nad nejakými rybkami, keďže ten objem je už celkom fajn pre pár, len vôbeč netuším aké. Rozmýšľala som nad Pelvicachromis pulcher, keby im tam pridám ešte nejaký úkryt s jedným vchodom, ale zas neviem, či dve rybky mi tam budú stačiť a či naozaj neostanem len pri krevetkách