Caute ! Mam 26 l akvarko , som este zaciatocnik , a neviem od coho by mohlo byt , ce na mojej rastlinke JUsticia simperi , sa zacalo vytvarat akoby sa zacali zhrdzaviet nove male listy . Svietim obycajnou ziarovkou 25 W . Neviete od coho to moze byt ? Diky za odpoved !
Justicia schimperi bohužel není vhodná do akvárií Takže nemusíš přemýšlet, co je to za skvrny, a místo toho můžeš začit shánět nějakou akvarijní rostlinu http://www.akva.sk/viewtopic.php?p=34619
Ani mne sa s nou nedari. U nas do vsetkych dvoch minipredajni s akvaristikou dodava rastliny Aqua Daho. Ked som ju kupoval, bola najkrajsia z tych co prisli. Ale v akva zacala postupne chradnut. Kazdy novy listok hned odpadol. Postupne ich vymienam za ine. (Naozaj len postupne, lebo zohnat u nas nejaku rastlinku je problem)
nic by jej nepomohlo ? lebo je fakt akoze pekna , a dole pekne zdrava , len hore na listoch je akoby sa hrdzavela ... som svietil npred tym 50 W ziarovkou , a teraz s 25 W . nemal by som pouzit este slabsie setlo ?
Prosim ta nestras Samozrejme, z mojho usmevneho prirovnania hadam kazdy pochopi, ze do vody treba davat len to, co tam patri, nech by to vyzeralo sebeviac lakavo.