Maja napísal:Do orecha! Moj prvy prispevok a skolacka chyba!
salik napísal:ked sa tu uz rozoberaju nizke rastlinky, vie niekto co je toto zac? krasna rastlinka rastuca v trsoch, ak ma asi vela svetla, konce jej idu az do cervena
http://www.akva.sk/obrazky/ostrava_03/ostrava_81.jpg
http://www.akva.sk/obrazky/ostrava_03/ostrava_82.jpg
Maja napísal:...Ale vase obrazky - Ratajove akva. ukazuju skor Acorus gramineus- je to pevnejsi trs.
viridis napísal:Nie je to Acorus. Ten je pevnejsi. Aspon nie Acorus gramineus.
Nejaka mensia varieta(druh?) by to teoreticky mohla byt.
Blyxa je tmavsia a nema take ostre listy. A listy sa ohybaju do oblukov.
salik napísal:viridis napísal:Nie je to Acorus. Ten je pevnejsi. Aspon nie Acorus gramineus.
Nejaka mensia varieta(druh?) by to teoreticky mohla byt.
Blyxa je tmavsia a nema take ostre listy. A listy sa ohybaju do oblukov.
...tak je to predsa Blyxa japonica, dokonca to akvarium vystavoval a prihlasil do sutaze samotny Karel Rataj...
roox napísal: jen netuším jak je to v našich krajích s její dostupností.. ?!?
Majki napísal:uz ked sa bavite o nizkych rastlinkach-poradte kde maju alebo mavaju v Blave nizke rastlinky a ake ak viete-dakujem za vsetky infosky(mozte pripojit aj ceny
Astrid napísal:ja mam acorus gramineus
Od doby, kedy som mala ten acorus uz pretieklo veru vela vody dolu potokomslonik napísal:Chcem sa opýtať, Astrid, či ešte ten acorus gramineus máš po tej dobe a či si ho vyberala von ako niekde vo fóre radil Azet alebo sa mu darí vo vode.
U nas je to podobne, ale s tym rozdielom, ze u nas (v Senci) v akvaristike ani ziadne rastliny nepredavaju. A to z toho dovodu, ze ked ich daju do nejakeho akvarka s kopou ryb a minimom svetla, len sa predavacka cuduje, co im chradnu a nikto im to nekupuje.slonik napísal:Ja som ho kúpila len nedávno (asi 5 dní) a chcela by som vedieť čo s ním asi bude ďalej. Potrebovala som nízku rastlinu a keďže u nás nikto od Rataja nepredáva, tak som kupovala AQUA DAHO. Ich šťítky sa obmedzujú iba na teplotu vody. Predavačka predá čo má. ( dokonca sa mi stalo, ža "pohlavie" molinézie určovala podľa toho, či mala chvostovú plutvu lýrovitú alebo nie)
matthues napísal:Neviete ako sa volá táto nízká raztlinka(trávička) a či sa dá u nás zohnať????![]()
virus31 napísal:Je mozne normalne zastrihovat / zkracovat eleocharis (accicularis, parvula) nebo po zkraceni list uhnije? Jde mi o neco tak kratkeho jako je tady
www.akwarium.org/_img/KoM03/1z2%20d.jpg
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.