Neber to ako božie slovo, len hrubý popis.
Pevnosť tej pilinovej dosky (drevotrieska) v ťahu sa udáva 20N/mm2 to je cca 2kg/mm2
Keď plocha nosnej dosky je 18mm x 50mm = 900mm2 to znamená, keby si na ňu rovnomerne tlačil 1,8tony mala by to ešte vydržať. Vydelíš to bezpečnosťou napríklad x6, tak ti vyjde že jedna doska na tlak ti udrží 300kg, v tom juwel stolíku majú také dosky 3-4 tak píšu že to unesie 900Kg. To je stabilita na tlak, ale ešte potrebuješ to zastabilizovať v osi X a Y to je X aby nepadla do predu, do zadu a Y do ľavá do pravá.
Ja som ten stolík preto uviedol lebo na podlahe ma plochu dosku ktorá pekne rozloží hmotnosť, ma 4x zvisle dosky čo stačia bohaté na tlak a stabilitu do predu a do zadu. V osi Y ma v skrinkách 2x plnú zadnú stenu v drážke ktorú keď ešte prilepíš nepohne ňou nič a v strede medzi skrinkami ma ďalšiu stabilizačnú dosku v osi Y do lava do prava, proste tri dosky to stabilizujú. Ten stôl čo som ti napísal keď dobre zmontuješ udrží v pohode i auto. To tvoje akva udrží s prstom v nose. Obchod kde taky, alebo podobný stolík kúpiš je úplne jedno. Niektoré obchody tovar zasielajú za 9€ druhé za 18€ či aj zadarmo...
PS: Ja mam tento písací stôl doma
https://www.asko-nabytok.sk/1002341.3-pc-stol-picasso je tak predimenzovaný, že keby som naň položil 2 tony tak by ani nevrzol

Mňa zase trápi či niekto na východe lepí akvária u zákazníka zo zárukou