Pinki486 napísal:akva je uz ako tak zahojene) je asi 5ks japonica krevetiek a asi 10-13ks zivorodiek, zrejme gupiek, mohlo by to byt? alebo co odporucate?
Pinki486 napísal:Prosim o vyjadrenie sa k tej sagitarie, lebo fakt neviem co s nou urobita k tym enderkam, nespinia tiez prilis vodu? a keby dam aj samicu je tam nejak pomer ze kolko samic na kolko samcov ako je napr u gupiek 1 samica na 3 samcov?
Pinki486 napísal:Ci sa budete hnevat ci nie,.....
Pinki486 napísal:ok skusim este viac patrat a este mam dalsiu otazku, co som pridaval tu fotku sagitarie, co s nou? mam odstrihnut vsetky listy asi 1cm nad povrchom? alebo ju vyhodit? ci co s nou?
Vlado21 napísal:Pinki486 napísal:ok skusim este viac patrat a este mam dalsiu otazku, co som pridaval tu fotku sagitarie, co s nou? mam odstrihnut vsetky listy asi 1cm nad povrchom? alebo ju vyhodit? ci co s nou?
Sagittaria je zvlastna mrska. Ked som ju mal v starom akva, sirila sa po dne ako burina. Ked som vsak k nej pridal podobnu vallisneriu (spiralis), ako keby jej zacala ustupovat. Az pokym vladu nad dnom definitivne neprebrala valisnerka. V novom akva som este urobil jeden pokus s oboma druhmi, tam vsak vallisneria nedala sagittarii sancu. Z praktickeho hladiska by som uprednostnil vallisneriu, u ktorej IME zastrihnute listy este dlhu dobu prezivaju v zelenom stave oproti sagittarii, kde po zastrihnuti rychlo zhnedu/vyhniju od korena... Do tvojho objemu su vsak otazne oba druhy, skusil by som mozno zive pozadie z vallisnerii, musis sa vsak pripravit na pravidelnu regulaciu slahunov, ktore sa siria do vsetkych stran po dne a zastrihavanie listov aby prilis netienili hladinu... inac ziadne specialne naroky nema, snad len ze preferuje, na rozdiel od inych druhov, skor zasaditejsiu vodu. Co by, ak dolievas vodovodnu, nemal byt ziadny problem...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.