mokre veko je od bubliniek, ked nebudu bublinky tak nebude mokre veko to je samozrejmost ... chapem ta vsak s tym, ze sa pacia bublinky, mojej drahej sa tiez moc pacia a ku krevetkam som ho musel dat

... mat ho tam nejako extra neskodi, je s nim lepsie prekyslicena voda a sice vytlaca co2 ale ja myslim, ze pokial tam co2 nepridavas umelo tak to nema nejaky velky vyznam (v 15L krevetkarku mam bublinky tiez a rastlinkam sa mi tam dari bo maju vela svetla a prvkov na rast)
ak nechces mat mokre veko mas par moznosti -
zohnat si na tu cast, kde mas bublinky, nejaky kryt (najleoppsie dat presne vyrezat u sklara) ak to mas na co polozit
dat nejaku protistrekovu zabranu na cast krytu, kde ti to pri otvarani steka ci uz vo forme "zavesu" alebo nejakej protistriesky nalepenej na kryte
a vselico mozne ine, treba skusit porozmyslat co mas k dispozicii a co si schopny poriesit
rastlinky myslim ze tam ams - sagitariu subulatu, valisneriu neviem aku, cryptocorynu tiez neviem (mozno afifinis), bacopu monieri a neviem co este + mach ... uvidis co ti pojde a co nie ... pri rastlinkach sa vacsinou stava, ze pri prechode do ineho akvaria a tym padom zmene podmienok pozhadzuju stare listy a vyhodia nove (bud prechod z emerznej formy na submerz alebo proste prisposobovanie sa novemu prostrediu) .. pri rastlinkach treba postudovat neico o hnojeni a podobne .. tu na fore je toho vela vela
strk mas hruby ako ti uz pisali, ale da sa to zvladnut so vsetkym ... hlavne nesprav chybu typu - po mesiaci som sa rozhodol vymenit strk za jemnejsi a cele som to rozrypal

s rybickami poriadne studuj lebo napriklad spominane gupky nieje moc dobre do takehoto mensieho akvaria ... ked tak pozri aspon temu
54-l-kolko-ryb-t12483.htmlkvapky vody v hadicke - mozes si poskodit vzduchovu membranu ... treba pouzit spatny ventil
http://akvaland.sk/2050-spatny-ventil.htmlu mna som si nevsimol, ze by bublinky vadili rastlinkam, takze moja odpoved je NIE, bublinky neskodia rastlinam a tym padom nevadi, ked im stoja v ceste
snad som ja odpovedal na vsetko, co si potreboval a snad som trosku pomohol