Loki12 napísal:Mne to cele fakt pripada ako vyhovorka - lebo to nevies urobit.
Prehodit bannery - "to je nerobim, ja nie som majitel". A? A kto to teda moze? Mas informacie? Poskytol si ich? Nie. Citim sa ako hlupak. Sklamany z pristupu osoby, ktoru si ctim. Ako ked ta otec vykarha za nieco comu nerozumies.
NIKDY som o sebe nic taketo netvrdil a ani netvrdim. Rovnako ako som nikdy netvrdil ze sa vyznam vo vsetkom. Su veci v ktorych sa vyznam, su veci v ktorych nie, ale ak aj v tych oblastiach potrebujem nieco vediet tak najprv hladam odpoved aby som sa aspon zorientoval v problematike a az potom sa pytam na nejasnosti...Loki12 napísal:ukazujes na seba ako na stelesnenu cnost - lebo ty citas, ucis sa, studujes,.... ale my len lenivo prijimame. Si fakt taky dokonaly vo vsetkom? V elektrike, chemii, fyzike, matematike, informatike, chovatelstve - gratulujem ti.
Az na par vynimiek som nikdy neodmietol pomoct. Tymi vynimkami su situacie kedy ten kto ziadal pomoct nepreukazal ani len malu snahu pre to nieco urobit. Aj dobrocinnosti sa totiz medze kladu, inak sa lahko stane ze tvoju ochotu budu ludia zneuzivat... Znie to nepekne, ale je to tak a mam s tym osobne dost vela skusenosti.Loki12 napísal:Lebo rad pomaham a som rad, ze som prave ja na koho sa obratili.
Lenze sucastou evolucie si aj ty... Ak ostanes pri tom ze budes vediet odpovedat stale dokola iba na tie iste veci tak je jasne ze sa nikde neposunies a zostanes nepotrebny. Ak sa budes posuvat dalej, tak sa nepotrebnym nestanes...Loki12 napísal:Lebo ak sa ma prestanu pytat stale dookola to iste, stanem sa nepotrebnym a budem nahradeny. Vymriem.
A tu sa vraciame na uplny zaciatok: S evoluciou este nikdy nevycural.
Mirko1A napísal:K vyhľadávaniu - niekedy je napríklad problém v tom, že hľadáte info napr. o prísavníkovi jednopásom, avšak vyhľadávač ho nenájde, lebo je tu spomínaný ako otík, otocinclus a pod. To začiatočník nemôže vedieť, a lež sa k tomu dopátra, ubehnú dni/týždne.
To isté s množstvom iných slangových výrazov, ako HC, SAE, vaše domácke výrazy pre rôznu techniku a pod.
To len na okraj toho, že nie vždy je jednoduché "študovať" z fóra. Nehovorím už o protichodných informáciách.
Loki12 napísal:No ja budem kludne plakat. Ale nie nad otazkou, ale skor nad tym, ze aj ked toto forum mam rad, tak mam pocit ze ignoruje bezne dobre zvyky inych for.
1. pouzivanie "sticky" tem - tu su pouzite na prezentovanie burz, podotykam v takmer kazdej sekcii
2. filtrovanie "dolezitych" informacii do prveho(prvych) prispevkov - toto na inych forach bezne robia moderatori danych tem.
martin_s napísal:To co je pricinou toho ze ti vo vyhladavani vypise tolko vela prispevkov tu uz bolo niekolko krat preberane a aj ked sa ti to nepaci, je to v znacnej miere lenivostou uzivatelov si nieco najst a precitat. Kym sa toto nezmeni tak sa 1. bude forum coraz viac zahlcovat, 2. spravcovia budu mat viac prace s preberanim tem a neostava cas na ostatne veci ktore tu je potrebne urobit.
martin_s napísal:Co sa tyka sticky vlakien - kazdy len hovori, TREBA take a hentake sticky, ale nikto z nich sa na to nepodujme, len ma plnu hubu reci ze TREBA alebo ze "aj by to urobil ale..."... Kazdy caka ze to urobi kto? Kto to ma urobit? Moderatori? Administratori? Uzivatelia?
martin_s napísal:Byt spravcom takehoto fora je nevdacna uloha a napriek tomu to robime len z dobrej vole vo svojom volnom case (u mna je to na 90% na ukor inych povinnosti). Uzivatel zväcsa ani nevidi co sa deje na pozadi tohto fora, iba ma plno reci a najviac sa ozyvaju taki, co sa citia ukrivdeni, lebo niekto po nich chce dodrziavanie pravidiel ktore su tu aby sa udrzala aspon aka taka prehladnost a nepaci sa mu ze si nemoze na kazdu jednu svoju otazku zalozit zvlast temu aby mu najlepsie do minuty mohli informacie naservirovat rovno pod nos a nemusel sa namahat nejakym hladanim (co ak by sa mu nahodou zodrali pismenka z klavesnice pri pisani klucovych slov do vyhladavaca, vsak ano...).
martin_s napísal:Ja som uz napisal aj navod na efektivnejsie pouzivanie vyhladavania tu vo fore, aj navod ako postupovat ked niekto potrebuje radu ohladom choroby v akvariu... Efekt? ZIADNY... Uprimne, neviem ci mam vobec chut pisat dalsie...
Jozef I. napísal:Pride mi smiešne že toto forum rieši niekto kto je tu mesiac aj s cestou a suhlasi s ním niekto, kto tu má už pomaly 10 000 prispevkov, sorry milan.
Jozef I. napísal:Ja som na tomto fore už viac než 2,5 roka a nikdy som nemal potrebu riešiť nejake jednoduchšie vyhladavanie a strkanie info pod nos. Toto forko je dobre a je tu všetko potrebne napisane a kto chce si to najde. ja používam vyhladavanie na tomto fore pravidelne, vlastne zakaždym keď niečo potrebujem zistiť a nikdy som s tým nemal problem. Ale ak sa niekomu raz nechce si niečo naštudovať a venovať tomu čas tak aj keď sa postavite na hlavu tak si to nenaštuduje a radšej založi temu s blbou otazkou a bude čakať kto mu da univerzalny navod napisany po lopate a pokiaľ ho nedostane do 10 minut bude ešte vyplakavať.
Jozef I. napísal:je to hlavne o ľudoch a je to tu pre ludi a každy by mal začať od seba a napriklad tym, že si každy sam zhodnoti do akej miery je jeho prispevok prinosom pre toto forum aku ma hodnotu a ked už napiše prispevok snažiť sa ho napisať čo najkomplexnejšie.
Jozef I. napísal:Prave teraz mi na um prišiem milan prave tvoj prispevok a vyjadrenie že svetlo nespôsobuje riasy. vieš to je take vyjadrenie o ničom pretože nikto nevie o akom svetle hovoríš.. Slabe svetlo, silne svetlo, slnečne svetlo alebo svetlo v zmysle dlžky svietenia a svetlo so žiarovky alebo neonky či ledky, možnom svetlo zo sviečky si mal na mysli. chapeš? proste nulova hodnota tohoto vyjadrenia. Nechcem aby si si mysle, že sa do teba navažam, proste mi to teraz tak prišlo na um.
Jozef I. napísal:A okrem ineho, dnes su na nete tisicky for a spravene na rôzne temy, takže každy už mal skusenosť s nejakymi tymi forami a tie pravidla a fungovania for su veľmi podobne, takže ked sa sem aj nejaky novačik prihlasi mal by mať už predstavu ako to na fore funguje, lebo to s naj pravdepodobnosťou nie je prve forko s ktorým sa na nete stretol-
Jozef I. napísal:podla mňa by uplne stačilo ak by tu bolo viac moderatorov. Martin je na to sam a verím, že nema čas to tu každy den všetko prechadzať, čitať kadejake dristy. myslím si, že pomoc by sa mu zišla.
Jozef I. napísal:Ale tymto čo pišem tiež nechcem povedať to, že by sa nenašli nejake dobre vylepšenia vďaka ktorým by mohlo forko napredovať.
Jozef I. napísal:Nechce sa mi pisať eseje a rozoberať každe tvoje slovo čo si napisal, tak len heslovite.
Ano posudzuje teba a tvoje tvrdenia na zaklade toho ako dlho tu si registrovany. pokiaľ by tu nejake vyhrady napisal človek, ktorý tu je už nejaky ten rok, ktorý odovzdal tomuto foru množstvo času a svojich skusenosti z ktorých mohli čerpať mnohi ďalši, tak by som jeho kritiku prijal.
Starych ľudi si odjakživa v každej civilizacii cenili pre ich mudrosť a skusenosti.
Jozef I. napísal:Môžeš mi laskavo povedať o akej nespokojnej väčšine tu hovoríš? A kde na akom každom kroku sa tu stretavaš s nespokojnosťou fungovania fora? Lebo začinam mať pocit, že sa bavime o rozdielnych forach.
Jozef I. napísal:Tymto aj končím tuto debatu lebo sa mi to nechce riešiť. Ty kludne pokračuj...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.