Začnem od podlahy. rozmer akvária: 72x36x40 podľa výpočtov 103 litrov. Kompresor: Aps 100 od Tetri , spätný ventil, prevzdušňovací kameň tyčka 10cm dlhá, Teplomer: Elite 150W ciže na 150litove akva , Filter: Claro 600 od diversi, Osvetlenie : led pás 5m 4,8W teplá biela-vode odolný vhodný do akvárií. Akvarko má pôvodne zakrytie len polovičné na vsúvanie krytu no nepostačuje mi to preto som si dala vyrobiť z plexiskla kryt. Ak by ste mi mohli poradiť nejaký nápad ako by som to mohla prichytiť na akvárium z dôvodu že led pás chcem pripevniť na spodok plexiskla,preto si to predstavujem že to položím na nejaké úchytky.
Na dno som dala Tetra Active Substrát 6 kg poradili mi ho v akvaristickom shope vraj obsahuje hnojivo a lepšie sa mi uchytia rastliny no dosť ma štve že sa mi sem tam predrel na povrch pomedzi štrk, Riečny štrk č.4 do 3/4 akvária a na zvyšnú 1/4 piesok kremičitý biely 0,3 mm a vytvorilo im to takú pláž na ktorej majú jaskynku pre ryby...musím uznať-zbožňujú ju a to myslím vážne.Buď sa v nej naháňajú alebo menšie rybky v nej spia. Ďalej tam mám dva korene.Tie sú vyvárané a vymočené aby nezafarbili vodu...rovnako som to urobila aj s troma kameňmi no neviem čo sú to zač.Kupovala som ich v akva shope. Mám tam ešte jednu 1,5kg bridlicu ale to zatiaľ len na zaťaženie jedného koreňa. Zatiaľ som nevymyslela ako ho hnusáka prichytiť aby neplával

Z rastlín som nasadila podľa odporúčania : Alternanthera splendida 2x, Microsorium pteropus, Anubias afzlii 2x,Lobelia cardinalis, Vallisneria neotropicalis nooooo asi najbližšie ublížim osobe v obchode kedže mi kázala rastlinke bez problémov obstrihnúť teda skrátiť listy,ak by veľmi tienili a vallisneria mi začala hniť čiže som ju musela úplne vyhodiť.Uznávam,že som si až neskoro zistila,že to bola chyba.
Akvárium bolo v zábehu presne 4 týždne. Potom som tam prelovila rybky zo starého akvária. Mám 9 ks tetier neonových, 2 ks tetry červené,2 ks pancierničkov, a 1 skalarika maleho....čo sa týka počtu tetier viaže sa k tomu vtipný príbeh.Prišla som do predajne s tým že chcem 12 tetier neonovych išiel vylovil mi z akvária s veeeeľkym nápisom tetra neonova aj s obrázkom podotýkam 12 rýb. Prídem domov a pozerám a tam 10 kusov tetier neonovych a dve červené,tak no čo už očividne v tom majú občas aj v obchodoch chaos. Jedna mi bohužiaľ skapala,lebo sa ešte v starom akváriu zrejme v noci zamotala do rastlinky a všimla som si to až ráno pri kŕmení, že je zamotaná za chvost. Čo sa týka skalára ten bol ako darček je ešte malý a je neuveriteľne úžasný. Stále keď sa nažerie príde k hladine a nechá sa pohladkať po bokoch telíčka a rovnako to urobí aj keď prídem domov. Okamžite sa nacapí na sklo a už sa ide k hladine pohladkať

čo sa týka rastlín používam CO2 Plus od Tetry ...... posledne dni si všímam že na Anubiase sa mi robia hnedé fľaky a na niektorých listoch hnednú okraje zašla som preto do obchodu a tam mi poradili hnojivo Planta Start v tabletach (1 tableta/50litrov) a taktiež aj na microsoriu sa robia až dierky .... som zúfala neviem čo s tým mám robiť.....
Dúfam,že ma tu nezačnete buchnátovať ak som urobila niečo zle.....snažím sa najprv si všetko zisťovať a robiť to čo najlepšie viem.Plním si môj detský sen,ktorý sa stáva mojou záľubou a vášňou a snažím sa mať akvárium úplne top stave. Viem,že je to veeeľa práce ale to som aj čakala.prečítala som veľa diskusii tu aj na iných stránkach aj knihy o akvaristike no obraciam sa na vás skúsenejších s prosbou aby ste mi poradili už z vašej skúsenosti z praxe ako môžem s mojim akváriom stále napredovať a zveľaďovať ho

Viem,že som to tu napísala veľmi hrrr