po pár rokoch som založil nové akva, predtým som mal len 60l ale to som z časových dôvodov musel zrušiť. Mám preto pár otázok a bol by som rád, keby ste mi pomohli s jeho úspešným naštartovaním.

Takže zhrniem základné fakty:
Rozmery 80x35x40. Objem čisto vody cca 95l. Pozadie čierna fólia. Substrát je granitový pesok o hrúbke 4mm "zriedený" 10:1 s 2mm granitom, hnojivo zatiaľ len tabletkové + jelšové šišky. Ako dekorácia tvrdé tropické drevo (voda sa dosť farbí, ale vyzerá o to prirodzenejšie) + zrejme pridám nejaké vhodné okruhliaky ako úkryty. O vode môžem povedať len, že je brnenská z vodovodu, takže ak máte niekto skúsenosti s jej kvalitou rád sa poučím.
Svietim zatiaľ 12h denne 2x18W žiarivky, ktoré boli erárne ku krytu, dokúpil som len 1x leštený hliníkovy reflektor.
Vnútorný filter mám pravdepodobne nedostačujúci AQUAEL FAN 1 Plus- 60-100 l/h, beží neustále, len v noci nevzduchujem kvôli hluku.
CO2 sa chystám experimentovať s podomácky vyrobenými kvasnicami, tak k tomu dám update neskôr.
Rastlinky sú zatiaľ tieto: klasická Hygrophilla polysperma; trs Monosolenium tenerum prerastené Vesicularia dubiana; Bolbitis hedeulotti; v popredí je Lilaeopsis brasiliensis a Eleocharis. Chcel by som do pozadia pridať ešte nejaké vyššie, rád si nechám poradiť.
Osádka:
Momentálne len s rastlinkami dovezené slimáky pravdepodobne kotúľky.
Plánované sú zatiaľ len Neocaridina heteropoda syn. denticulata + možno párik Cambarellus patzcuarensis sp. "Orange".
Rybky zatiaľ ani len netuším, preto si rád nechám poradiť, času dosť.
Mám teda hlavne tieto otázky, ale ak sa vám čokoľvek nebude zdať raďte a pripomienkujte.

Čo s filtrom?
Aké rastlinky do zadnej časti? (rád by som niečo s nádychom červenej)
Aké rybičky? Nechcem priveľa druhov. Kľudne aj jednodruhové akva, alebo kombináciu dvoch druhov, ktoré by sa znášali s krevetkami.
Pri zábehu meniť vodu, alebo nie?
Ďakujem za rady a pripomienky, fotky akva dodám čo najškôr.