Ahojte,
takze po dlhsom uvazovaní som sa rozhodol, že pôjdem do akva
Juwel 125litrov. Pozeral som veľa videí ohladne tohto akvária plus som čítal celkom pozitívne ohlasy na tento set aj so skrinou. Veľmi sa mi páči dizajn tohto akva plus svetlo hnedá farba.
https://abc-zoo.sk/15748-set-juwel-akva ... rinka.htmlMám už aj miernu podobú akvária:
Rozmer: 81 x 36 x 50 cm, float sklo, nemecká výroba, kvalitné spracovanie od Juwelu, lepené čiernym silikónom
Filtrácia: JUWEL filtračný systém Bioflow M. Možno skúsim filtrovať aj s vreckom rašeliny.
Substrát: ADA Aqua Soil Amazonia Light, pod dno Power Sand. Tvarovateľný substrát, ktorý chcem vyskúsať - počul som pozitívne ohlasy.
Flóra:Taxiphyllum barbieri
Hygrophila pinnatifida
Anubias barteri nana peteti (bonsai)
Eleocharis sp. Mini
Hemianthus Cuba
Ammania sp. Bonsai
Microsorum pteropus Trident
Cryptocoryne beckettii Petchii
Uvidím či sa mi podarí aspon polovička z tohto zoznamu zohnať. Ale chcem ísť smerom Amazon Biotop ale uvidím ako to bude v praxi.
Fauna:Momentálne mám v 40l akva túto osádku. Následne ich postupne chcem presunúť do 125l.
Nová osádka:
12 ks tetra krvavá
5 ks otocinclus
2 ks slimák neretina
Rozmýšlal som o chichlidách a dokonca mám v pláne dať do akváriu žabu (Hymenochirus curtipes)
Kludne si dám poradiť ohľadne osádky akvária. Chcem to pestré farbami a hlavne aby rybky boli spokojné

Založenie: čoskoro...

Ďakujem za každú radu